• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayıya Dönüştür

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Forumda emeği geçen herkese merhaba. Arkadaşlar makro kaydet yöntemiyle
U21 sütunundan itibaren AE ve AF sütunlarına soldan ve sağdan formülleriyle veri alıyorum. Buraya kadar sorun yok. Fakat makro kaydet yöntemi metin olarak saklanan sayıyı sayıya dönüştür komutunu almıyor. İki sorum var.
1- Bu normal bir durum mudur ? 2- Eğer normal bir durumsa hazırlamış olduğum makroya nasıl bir komut eklemeliyim ki AE ve AF sütunlarını sayıya dönüştürsün ? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

bunu denermiziniz.

Hocam bu şekliyle olmuyor. Belki soruyu eksik sormuş olabilirim diye şöyle bi ekleme yapayım. U sütunundaki veri 1-2 olsun. AE sütununa soldan aldığımda
1 AF sütununa sağdan aldığımda 2 oluyor. Bunları ilgili hücerelerinde özel yapıştır ile değer olarak yeniden yapıştırıyorum. Derdim burada oluşan metin olarak saklanan sayıyı makro ile sayıya dönüştürmek. :)

birde bunu denermisiniz.

Sub çevir()
Dim x As Range
For Each x In [AE1:AF500]
If x.Value <> "" Then
If IsNumeric(x.Value) = True Then
x.Value = x.Value * 1
MsgBox x.Address
End If
End If
Next x
End Sub

birde bunu denermisiniz.

Hocam elektrikler kesildiği için geri dönmekte geç kaldım. Bunun için özür dilerim. Verdiğiniz makro çalışıyor. Fakat makroyu sonlandırmak için AE ve Af sütunlarında kaç satırı sayıya dönüştürdüysek o kadar msgbox da tamama
basmak zorunda kalıyorum. Yani 10 satırlık alanı dönüştürdüysek 10 defa msgboxa tamam demek zorunda kalıyorum. :)

Selamlar,

Kod içinde geçen aşağıdaki satırı silip deneyin.

Kod:
MsgBox x.Address

Geri