• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayısı kadar unvan yazdırma

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe 64 bit
Kolay gelsin Arkadaşlar benim sizden 2 adet EĞER li formül talebim var.
1.Formül
3.ve 5.satırda Unvan isimleri, 4.ve 6.satırda ise bir üst satırdaki unvanın toplam sayısı olan bir tablom var
Unvan isimlerini A8 den itibaren aşağıya doğru sayısı kadar unvan adını numara vererek yazdırması için EĞER li formüle ihtiyacım var.
Örnek:
Memur1
Katip1
Katip2
Katip3 gibi

2.formül
L sütununda İl adı olan tablomda M sütununda her il için ayrı sıra numarası almak için =EĞERSAY($L$3:L3;L3) formülünü kullanıyorum
Bu formülün İl adı ve numarası olarak yazdırması için EĞER li formüle ihtiyacım var
Örnek :
İstanbul1
Tekirdağ1
İstanbul2
Bursa1
İstanbul3
Tekirdağ2 şeklinde
Örnek dosyayı gönderiyorum. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için

http://s4.dosya.tc/server5/85o2fx/SAYISI_KADAR_UNVAN_YAZDIRMA.rar.html

Merhaba.

Chrome tarayıcısı eklediğiniz belgeyi, ZARARLI OLABİLİR uyarısı vererek indirmeye izin vermiyor.
Aşağıdaki şekilde sonuç alamazsanız, örnek belge bağlantı adresini değiştiriniz.

1'inci sorunuz: İlk unvan A3, buna ait adet A4, ikinci unvan A5, buna ait adet A6 hücresinde olduğu varsayılırsa
aşağıdaki formülü A8 hücresine uygulayıp aşağı doğru BOŞ sonuç elde edinceye kadar (ya da A4+A6 toplamı adetinde satıra) kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)>$A$4+$A$6;"";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4;$A$3&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1);$A$5&[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4))
2'nci sorunuz: M3 hücresine aşağıdaki formülü uygulaymanız yeterli olur.
.
Kod:
=[B][COLOR="Blue"]L3 & [/COLOR][/B][COLOR="Red"]EĞERSAY[/COLOR]($L$3:L3;L3)

Merhaba Ömer bey. Formüller tamam elinize sağlık. ancak 1.formülde tıptı A sütununda olduğu gibi B-C-D-E-F sütunlarında da var. Yani
1.unvan A3, buna ait adet A4,
2.unvan A5, buna ait adet A6
3.unvan B3, buna ait adet B4,
4.unvan B5, buna ait adet B6
5.unvan C3, buna ait adet AC,
6.unvan C5, buna ait adet C6
8.unvan D3, buna ait adet D4,
8.unvan D5, buna ait adet D6
9.unvan E3, buna ait adet E4,
10.unvan E5, buna ait adet E6
11.unvan F3, buna ait adet F4,
10.unvan F5, buna ait adet F6 hücresinde bulunmakta.
Şu anda sadece A sütununda olanları yazıyor. Formülü diğer sütunlardaki unvanları da alacak şekilde güncelleyebilir misiniz.
Virüs taraması yaptırıp dosyayı tekrar gönderiyorum. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Birde kullandığım =EĞERSAY(GENEL!Z:Z;A3) formülü boş olduğunda da sayı veriyor. Uğraştım ama çözemedim boş olduğunda vermemesi için ne yapabiliriz Ömer bey

Merhaba.

Bence bunu önceki formülden hareketle kendiniz de yapabilirdiniz.

A8 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve BOŞ sonuç elde edinceye kadar aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)>[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]($A$4:$F$4;$A$6:$F$6);"";
 [COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4;$A$3&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1);
 [COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4+$A$6;$A$5&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4;
 [COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4+$A$6+$B$4;$B$3&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4-$A$6;
 [COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4+$A$6+$B$4+$B$6;$B$5&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4-$A$6-$B$4;
 [COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4+$A$6+$B$4+$B$6+$C$4;$C$3&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4-$A$6-$B$4-$B$6;
 [COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4+$A$6+$B$4+$B$6+$C$4+$C$6;$C$5&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4-$A$6-$B$4-$B$6-$C$4;
 [COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4+$A$6+$B$4+$B$6+$C$4+$C$6+$D$4;$D$3&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4-$A$6-$B$4-$B$6-$C$4-$C$6;
 [COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4+$A$6+$B$4+$B$6+$C$4+$C$6+$D$4+$D$6;$D$5&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4-$A$6-$B$4-$B$6-$C$4-$C$6-$D$4;
 [COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4+$A$6+$B$4+$B$6+$C$4+$C$6+$D$4+$D$6+$E$4;$E$3&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4-$A$6-$B$4-$B$6-$C$4-$C$6-$D$4-$D$6;
 [COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4+$A$6+$B$4+$B$6+$C$4+$C$6+$D$4+$D$6+$E$4+$E$6;$E$5&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4-$A$6-$B$4-$B$6-$C$4-$C$6-$D$4-$D$6-$E$4;
 [COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)<=$A$4+$A$6+$B$4+$B$6+$C$4+$C$6+$D$4+$D$6+$E$4+$E$6+$F$4;$F$3&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4-$A$6-$B$4-$B$6-$C$4-$C$6-$D$4-$D$6-$E$4-$E$6;
 $F$5&[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR](A1)-$A$4-$A$6-$B$4-$B$6-$C$4-$C$6-$D$4-$D$6-$E$4-$E$6-$F$4))))))))))))

Haklısınız Ömer bey ben her unvan için ayrı ayrı değil de A ile F arasını kapsayan bir formül yapmaya uğraştım yapamadım. Teşekkür ederim. Çözemedim bir türkü formül işini.
=EĞERSAY(GENEL!Z:Z;A3) formülü boş olduğunda da sayı veriyor. Boş olduğunda sayı vermemesi için =EĞERSAY(GENEL!Z:Z;A3;"") yaptım olmadı =EĞERSAY(GENEL!Z:Z;A3<>"")yaptım olmadı uğraştım ama çözemedim nereyi kaçırıyorum acaba

Geri