• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayısal olmayan verilerin adet toplamının hesaplanması?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
Arkadaşlar merhaba benim sorum şu şekilde. Bir sütunda 100lerce isim olduğunu düşünün ben o sütunda kaçtane ahmet var ya da kaçtane mehmet var onların toplanıp bir hücrede sayı olarak gösterilmesini istiyorum bunu nasıl bir formulle yapabiliriz.
Bu dediğimi filtre yaparakta bulabilirim biliyorum ama ben bunu yapmadan tablo halinde bu sayılara ulaşmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Özet Tablo ile yapabilirsiniz...

A sütununda verilerin, B sütununda ise kaç tane olduğunu bulmak istediğiniz isimlerin olduğunu varsayarsak, C1'e aşağıdaki formülü yazarsanız B1'de yazan ismin A sütununda kaç tane olduğunu erir:

Kod:
=EĞERSAY(A:A;B1)

Arkadaşlar merhaba benim sorum şu şekilde. Bir sütunda 100lerce isim olduğunu düşünün ben o sütunda kaçtane ahmet var ya da kaçtane mehmet var onların toplanıp bir hücrede sayı olarak gösterilmesini istiyorum bunu nasıl bir formulle yapabiliriz.
Bu dediğimi filtre yaparakta bulabilirim biliyorum ama ben bunu yapmadan tablo halinde bu sayılara ulaşmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,

Mükerrer verileriniz tek'e düşürdüğünüz de eğersay() formülü işinizi görecektir. Dosyanızı görmediğim için Özet Tablo önereceğim.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, sorumu daha iyi anlatabilmek için bir dosya yaptım.

.

Dosyanız ekte.

İki yöntemle yapıldı.

.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim mesele çözülmüştür. Bu kadar kısa zamanda sonuç alabilceğimi düşünmemiştim

Geri