• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayının görüntüsünü gerçek sayıya çevirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Excelth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba elimde 4000tane biçimlendirilmiş sayı var. Örneğin sayı 86,1 ama görüntüsü 0+086,100 şeklinde. Ben bu biçimlendirilmiş 4000 tane sayının gerçek sayım olmasını istiyorum. Böyle birşey yapabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim

Verinin olduğu sütunu seçiniz.Giriş sekmesi bul ve seç tıklayınız.(ctrl+H).Değiştir.Aranan + yazınız. Yeni değer boş bırakınız.Tümünü değiştir.Kolay gelsin.

Hocam zaten sayıların orjinal hallerinde + yok. Ben orjinal hallerini + olan forma dönüştürmeye çalışıyorum

Önçelikle foruma hoşgeldiniz. Dosya yükleme sitelerinden birine örnek dosyanızı yükleyin ve linki burda paylaşın. çözüm bulan arkadaşlar olaçaktır.

http://dosya.co/2r4qx4t4mqcb/ttt.xlsx.html

hocam 5.satırdaki formülü sağa doğru çekerek uygulamak istiyorum ama mesela I sütununda sonunda sıfır olduğu için sıkıntı yaşıyorum. Bu yüzden de 12.satırdaki sayıların gerçek değerini toplu bir şekilde değiştirmeyi denedim ama yapamadım. Örneğin I sütununda 20+592,030 sayısı kullanmak istiyorum ama sayının gerçek değeri 20592,03 olduğu için sıkıntı yaşıyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir

Yazmayı unutmuşum buarada teşekkür ederim hoşbulduk:)

Biçimi sayı olarak değiştiriniz.

Yok hocam sayı biçiminin öyle kalması gerekiyor. Yani ben görünen sayı biçimimi gerçek sayı yapamaz mıyım bunu yapabilsem sorunum halledilecek

Sağdan formülünüzü aşağıdaki şekilde değiştiriniz.
Kod:
=SAĞDAN(METNEÇEVİR(C12;"00+000,000");7)
Yani
Kod:
="KM "&SOLDAN(C12;2)&"+"&SAĞDAN(METNEÇEVİR(C12;"00+000,000");7)&" - "&SAĞDAN(C14;2)&" Nolu Direk"

Son düzenleme:
Hocam çok sağolun şimdi oldu elinize emeğinize sağlık:)

Geri