• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayıların başına 0 ekleme

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 excell 2007
ekte verdiğim dosyada A satırının komple olarak kastediyorum ''0 '' ile başlayan bir sayı girdiğimde başındaki 0 siliniyor.isteğim A satırına yazdığımda 0'da diğerleri gibi olsun.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eğer verilerinizin metin olarak saklanmasında sakınca yoksa, A sütunun seçip hücre biçimlendirmeden "metin" seçeneğini işaretleyin.

Eğer verilerinizin sayı formatında kalmasını isterseniz bu isteğinizi kısmı olarak yapabilirsiniz. Çünkü sayıların başında 0 bi anlam ifade etmediği için excel sayıları bu şekilde olması gerektiği hale getirir. İstediğiniz biçimin olması için girilecek sayı basmağınızın belirli olması gerekir.

Örneğin siz A sütununa maksimum 7 rakamlı bir sayı girecekseniz. A sütununu seçin hücre biçimlendirme/isteğe uyarlanmıltan/tür bölümüne;

0000000

yazın ve sonuçları gözlemleyin.

Bu şekilde A sütununda herhangi bir hücreye 155 yazarsanız.

0000155

olarak biçimlenir.

Bu iki durumdan kendinize uyanı tablonuza uyarlarsınız.

Biçimlerle ilgili linki inceleyebilirsiniz.

ÖZEL HÜCRE BİÇİMLERİ

.

Önemli değil Mustafa bey. Ayrıca soru çözmedeki gayretinizden dolayı tebrik ederim. En güzel öğrenme yolu soru çözerek bilgi pekiştirmektir.

Hocam yeni cevap yazabildim.Bazen diyorum acaba saygısızlık mı yapıyorum. Tam bilmeden kendimce yapabildiğim veya yapabileceğim sorulara cevap vermeye çalışıyorum.Sizlerden öğrendiğim bilgilerle birşeyler yapmaya çalışıyorum.İnanın bu siteden çok şey öğrendim.Kusurumuz varsa af ola

Geri