• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayıları Karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2015
Türkçe
Merhaba,

elimde bir sayı tablosu var istediğim benim yazdığım sayının tabloda aynısı var ise aynısını yazması aynısı yok ise bir üst rakamı yazmasıdır. yardımcı olabilir misiniz. teşekkürler.

http://dosya.co/5rsooksn7jht/örnek.xlsx.html

C hücresindeki değerleri A hücresindeki değerler ile karşılaştırıp A hücresinde o değer yok ise bir üst değerini alacak

Son düzenleme:
Merhaba.

Sorularınızı; gerçek belgenizin, özel bilgi içermeyen ve küçük boyutlu bir kopyası şeklinde
hazırlayacağınız bir örnek belge üzerinden sorarsanız daha hızlı sonuca ulaşabilirsiniz.
.

Örnek belgede olması gereken sonuçları belirtmediğinizden, tahmin yürüttüm.
Formülü D1 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C1;$A$1:$A$11;--([COLOR="Red"]EĞERSAY[/COLOR]($A$1:$A$11;C1)=0))-1;0)

Örnek belgede olması gereken sonuçları belirtmediğinizden, tahmin yürüttüm.
Formülü D1 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C1;$A$1:$A$11;--([COLOR="Red"]EĞERSAY[/COLOR]($A$1:$A$11;C1)=0))-1;0)

Merhaba Ömer Bey,

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. ancak tam olarak istediğim C sütununda bulunan rakamları A sütununda bulunan rakamlarla karşılaştırıp değer aynı ise aynısını değer bulunmuyor ise A sütununda bulunan değere en yakın üst değeri almasını istiyorum.

Örnek: C sütununda 1 var A sütununda yok ise ona yakın üst değeri almasını istiyorum.

Bence, olması gereken sonuçları da içeren yeni bir örnek belge yükleyin.
(gerçekleşmesi muhtemel seçeneklerin tümüne ait örnek veriler olsun)

Örnek belgede;
-- herbir olması gereken sonucun yanına bu sonucu nasıl bulduğunuza ilişkin kısa not yazmanızda,
-- A ve C sütunundaki verilerin artan/azalan sıralı olup olmama durumunu netleştirmenizde
yarar var.
.

Bence, olması gereken sonuçları da içeren yeni bir örnek belge yükleyin.
(gerçekleşmesi muhtemel seçeneklerin tümüne ait örnek veriler olsun)

Örnek belgede;
-- herbir olması gereken sonucun yanına bu sonucu nasıl bulduğunuza ilişkin kısa not yazmanızda,
-- A ve C sütunundaki verilerin artan/azalan sıralı olup olmama durumunu netleştirmenizde
yarar var.
.

Merhaba Ömer Bey,

örnek dosya linke yüklenmiştir. Örnek dosyadaki B sütunundaki rakamlar sabit C sütunundaki rakamlar elle girilecek D sütununda formül olacak rakamların sıralaması karışık olacaktır. Teşekkürler.

http://dosya.co/6ht1qhb6xmeh/örnek.xlsx.html

Son düzenleme:
Tekrar merhaba.

-- Formülü D2 hücresine yapıştırın,
-- D2 hücresine uygulanan formülü dizi formülüne dönüştürün,
-- D2 hücresini liste boyunca kopyalayın.

►Formülü dizi fomülüne dönüştürmek için;
-- Formülün yapıştırıldığı D2 hücresi seçiliyken F2 tuşuna basarak hücre içerisine girin,
-- CTRL ve SHIFT tuşları basılı durumdayken ENTER tuşuna basın.
İşlemi doğru yapmışsanız formül kendiliğinden {....} gibi köşeli parantez arasına alınır.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($B$2:$B$12;C2)=0;[COLOR="red"]MİN[/COLOR]([COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]($B$2:$B$12>C2;$B$2:$B$12));C2)

Tekrar merhaba.

-- Formülü D2 hücresine yapıştırın,
-- D2 hücresine uygulanan formülü dizi formülüne dönüştürün,
-- D2 hücresini liste boyunca kopyalayın.

►Formülü dizi fomülüne dönüştürmek için;
-- Formülün yapıştırıldığı D2 hücresi seçiliyken F2 tuşuna basarak hücre içerisine girin,
-- CTRL ve SHIFT tuşları basılı durumdayken ENTER tuşuna basın.
İşlemi doğru yapmışsanız formül kendiliğinden {....} gibi köşeli parantez arasına alınır.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($B$2:$B$12;C2)=0;[COLOR="red"]MİN[/COLOR]([COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]($B$2:$B$12>C2;$B$2:$B$12));C2)

Teşekkürler Ömer Bey.

Geri