• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayıları Karıştırma

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba, ben A1 hücresinden A1000 hücresine kadar çeşitli rakamları karıştırmak istiyorum.Örnek A1 hücresinden A50 hücresine kadar 20 rakamı var,A50 den A100 e 22 rakamı var.Bu şekilde A1000 hücresinde kadar devam ediyor.Bunları karışık yapmak istiyorum.Bana bu konuda basit bir formül önerecek arkadaş olursa çok sevinirim...

Merhaba,

B1 hücresine aşağıdaki formülü girin ve bunu A sütununun sonuna kadar kopyalayın.

Kod:
=S_SAYI_ÜRET()

Sonra Verinizi B sütununa göre sıralayın, gerekirse B sütununu silebilirsiniz.

Bu arada sayılar 20 den başlayıp 60 a kadar devam ediyor ve çift sayılar var sadece,aynı sayılar olacak ama sıraları değişerek karışık bir görüntü olması gerekiyor.Örnek 20,24,32,20,28,38,20,42,22,26 gibi aşağıya doğru olacak,

B sütununa yukarıda verdiğim formülü yazdığınzda B sütununda küsuratlı ama farklı sayılar çıkacaktır.

B sütununa göre verinizi sıralarsanız sizin asıl verinizde karışık sıralanmış olur.

Sonra B sütununu silersiniz. Gerektiğinde tekrar aynı yöntemle yeniden sıralama yapabilirsiniz.

Eğer bu yöntemi anlamadıysanız ya da ben sizi farklı anladıysam örnek dosyanızı ekleyin, bir ilgilenen arkadaş kesin olur.

Tşk ederim onu halletim.

Geri