• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayıları Belirli bir sayıya göre sıralama

Excel Vers. ve Dili
exel
hocam ne kadar mümkün bilmiyorum öncelik le biraz uçuk tan başlayarak olağana gelicem...
1) Belirli bir sayıyı hücrelere en fazla 2, en az 1 olucak şekilde dağıtmam lazım.
2) Bunları dağıtırken hemen alt satırdaki hücre yada hücreler "İ"(İZİNLİ) İse dağıtımı yapmıcak...ve benim istediğim herhangibir satıra 7,5 yazıcak..

çok uçuk oldu farkındayım..

HAYALDİ GERÇEK OLDU OLUR MU BİLMİYORUM AMA BUNU YAPARSANIZ ÇOK DUAMI ALIRSINIZ...

EĞER OLMUYORSA SADECE 1 VE 2 Yİ RASTGELE DAĞITMAYI YAPSINIZ BEN GERİSİNİ HALLEDERİM bi şekilde...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
1 - 2 için
=RASTGELEARADA(1;2) formülü işini görür ama her sayfa yenilendiğinde değişir o yüzden formülden sonra sadece değerleri kopyala demen lazım

diğeri içinde tabana yuvarlayı kullanabilirsin

ekteki dosyaya bi bakın

Ekli dosyalar

hocam 1-2 değişkenleri rastgele dağılırken belirli bir sayının toplamını geçmemesi lazım.. EĞERSAY LA BULDUĞUM DEĞERİ 1 VE 2 OLUCAK ŞEKLİDE ATASIN VE 1 HAFTA SONUNA DA 7,5 MESAİ VERSİN.. AYNI ZAMANDA İZİNLİ OLDUĞU GÜNLERE MESAİ VERMESİN...VALLA ÇOK KARIŞIK BİLİYORUM AMA BUNU YAPABİLİRSEM ÇOK İYİ OLUCAK. HER BOŞ KALDIĞIMDA BUNUNLA UĞRAŞIYORUM AMA YAPAMADIM BİR TÜRLÜ...

Geri