• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayı yazınca ay yazsın

Excel Vers. ve Dili
izin programı
ben a1=0 b=4 yazdım ve c1=birleştir(a1;b1) dedim c1=04 oldu ben c1 hücresinde 04 yerine dördüncü ay olan NİSAN yazmsını istiyorum. c1=05 olursa MAYIS.......12 olursa ARALIK gibi. Bunu nasıl yapabilirim.

ben a1=0 b=4 yazdım ve c1=birleştir(a1;b1) dedim c1=04 oldu ben c1 hücresinde 04 yerine dördüncü ay olan NİSAN yazmsını istiyorum. c1=05 olursa MAYIS.......12 olursa ARALIK gibi. Bunu nasıl yapabilirim.
Aşağıdaki formül işiniz görür.:cool:
Kod:
=METNEÇEVİR(TARİH(YIL(BUGÜN());TAMSAYI(C1);1);"aaaa")

hızlı cevabınız için teşekkür ederim sn ORİON2. evet verdiniz formül işimi gördü.konu taşındı gösteriyor acaba neden.yeniden teşekkür.

hızlı cevabınız için teşekkür ederim sn ORİON2. evet verdiniz formül işimi gördü.konu taşındı gösteriyor acaba neden.yeniden teşekkür.

Çünkü sizin yazdığınız başlık o bölüme uymuyordu.Sorunuz Fonksiyonlar bölümüne uyuyordu.Onun için ben taşıdım.
Lütfen Sorumuzu uygun bölümlerden sormaya dikkat edelim.:cool:

tamam dikkat ederim ben bunu sitede baya araştırdım bulamadım ve en son buraya uygun olacağını düşündün ve sordum. kusura bakmayın

Alternatif...

C1 hücresine;

=TEXT(DATE(;INT(A1&B1);1);"aaaa")
=METNEÇEVİR(TARİH(;TAMSAYI(A1&B1);1);"aaaa")

.

sn yurttaş sizin verdiğin fonksiyonuda uyguladım tam istediğim gibi oldu ilk verdiğiniz fonksiyn 2 sinin ingilizcesi herhalde. bi soru daha ay küçük harfle yazıyor onu ayriyetten büyük harfle yazdırmanın basit bi yolu varmı.

=UPPER(TEXT(DATE(;INT(A1&B1);1);"aaaa"))

=BÜYÜKHARF(METNEÇEVİR(TARİH(;TAMSAYI(A1&B1);1);"aaaa"))

.

=eleman(a1;"ocak";"Şubat";"mart";"nİsan";"mayis";"hazİran";"temmuz";"aĞustos";"eylÜl";"ekİm";"kasim";"aralik")

Geri