• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayı ile tarihi toplama

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Kolay gelsin arkadaşlar
Malzemelerin ortalama bitiş süresini hesaplamak için hucre biçimi saat olan bir hucredeki deger ile hucre biçimi genel olan(hucre biçimi genel olması gerekiyor kesinlikle) bir başka hucrenin degerlerini toplayın sonucu tarih olarak bir başka hucreye yazması mümkün müdür acaba

ÖRN
A B C
1 30 07:45 08:15

Kolay gelsin

Merhaba,

A1 de sabit sayı, C1 de saat olduğu düşünülmüştür.

=A1/24+C1

Gibi kullanabilirsiniz.

Bende Ömer beyin yazdığı formülden uyarlıyarak alttaki formülü yazmıştım. :)

=C1+(NSAT(A1/100)&":"&MOD(A1/100;1)*100)

Ömer bey,
Kendimi ifade edemedim sanırım şimdi a1 hucresindeki deger dakika ama genel sayı tipinde yazılıyor
100 yazdıgı vakit 1 saat 40 dakika anlamına gelmektedir.
sizin denkleminizde 100/24+07:45 gibi bir deger oluşmkata ve bu da bana 11:45 sonucunu vermektedir.
oysa ben
100+07:45 den 09:25 olmasını istiyorum.
Cok karmasık olmadı sanırım.
Kolay gelsin.

sayın prmts
Formulunuzde sanırım 100 tam degerini 1 saat olarak algılamaktadır.
oysa 60 dk 1 saat etmektedir yukarda belirttigim gibi a1 de yazan deger rastgele bir deger degildir Dakika olarak hesap yapılmış yalnız hucreye genel hucre tipinde yazılmıştı.

sayın prmts
Formulunuzde sanırım 100 tam degerini 1 saat olarak algılamaktadır.
oysa 60 dk 1 saat etmektedir yukarda belirttigim gibi a1 de yazan deger rastgele bir deger degildir Dakika olarak hesap yapılmış yalnız hucreye genel hucre tipinde yazılmıştı.

Formül 30 dakika için doğru sonuç veriyor 100 dakika yapınca hatalı hesaplıyor. :roll:

Merhaba arkadaşlar
Necdet bey yardımınız için teşekkürler. Bir sorum daha olacak acaba bu kodun aynısını makroda yazmak istesek nasıl bir çevirme yapabiliriz?
yine A1 hucresi genel tipde B1 hucresi saat tiipinde C1 hucresi saat tipinde olmalı

Merhaba,

Kod:
[C1]=[B1]+([A1]/1440)

Makroda hücreyi belirleyecek değişik yazım şekilleri vardır. Yukarıda verdiğim sabit yazım şeklidir.

Kod:
Range("C1")=Range("B1") + (Range("A1")/1440)
Kod:
Cells(1, "C") = Cells(1, "B") + (Cells(1, "A") / 1440)
gibi de yazdırmak olası.

teşekkür ederim Necdet bey.
Yardımlarınız için.

Geri