• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayı Grubunu Sıralamayla İlgili Sorularım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ICEEE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Ekte göndermiş olduğum liste bir örnek.(bir başka formül sayfasında aşağıdaki formüller gerekli)
Benim sorum şu:
Bu örnekte görüldüğü gibi 2.sütundaki sayıları (notları) 3.sütuna en büyükten en küçüğe doğru sıralayacak bir formül lazım.İkinci olarak grup sırası yazan kısımda o sayının gruba göre kaçıncı sırada olduğunu belirten bir formül lazım.(1-2-3 ... gibi) Ve son olarak 4. sütuna sayının ortalamaya göre sıralamasını yapan bir formül lazım.Yani örnekteki ortalama 52, verilen sayıları (notlar) bu ortalamaya göre sıralayıp 1-2-3.... şeklinde olacak bir formüle ihtiyacım var.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu formüllere ihtiyacım var.
500-600 kişilik bir sayı grubunu bunlara göre sıralamam lazım.

Ekli dosyalar

grup sırasını neye göre belirleyeceğiz.
ortalamayı neye göre sıralayacağız. bunları açıklarsanız yardım edebilirim sanırım

Örnekte ilk başta yer alan rakamları ad-soyad olarak düşünelim.
Sıralama yazan bölümde, notlar bölümündeki sayıları 0-100 arasında sıralayıp 1-2-3.. şeklinde yazması gerekiyor.Grup sırasında da bu notları o grubun içinde (örnekte 24 kişi) kaçıncı sıradaysa onu yazmalı 1-2-3 ... gibi.Bir nevi sıralama ile grup sıralaması aynı.Fakat istediğim şey burada iki ya da daha fazla grubu ; sıralama bölümünde 0-100 arasındaki puan dağılımına göre sıralamak , grup sıralamasında da kendi içerisinde 1-2-3.. gibi sıralamak.Ortalamaya gelince notların ortalamasına göre o kişinin almış olduğu puan kaçıncı sırada.Örnekte ortalama 52, mesela 83 alan bu ortalamaya göre kaçıncı olmuş?

sorunuzu örnek dosyanın üzerinde açıklasanız bu şekilde anlaşılmıyor.
mesela sizin ilk sorunuzun sıralama kısmı için ben şöyle bir formül düşündüm.
=BÜYÜK($B$2:$B$25;SATIR(A1))
bunu yazıp aşağıya doğru çekin. mesela.

ama inanın sizin sorunuz çok karışık örnek dosya'nın üzerinde açıklarsanız belki daha net olabilir.

sorunuzu örnek dosyanın üzerinde açıklasanız bu şekilde anlaşılmıyor.
mesela sizin ilk sorunuzun sıralama kısmı için ben şöyle bir formül düşündüm. bunu yazıp aşağıya doğru çekin. mesela.

ama inanın sizin sorunuz çok karışık örnek dosya'nın üzerinde açıklarsanız belki daha net olabilir.

Yardımınız için teşekkür ederim.
Dosya üzerine gerekli açıklamaları yazdım.
Umarım bu şekilde daha anlaşılır olur.
Formül yazmayı pek beceremiyorum yoksa sizi uğraştırmak istemezdim.

Ekli dosyalar

Lakin formülleri tam olarak yazmayı bilseydim böyle bir soru sormazdım.
Örnekte gönderdiğim dosyaya bakarsanız daha anlaşılır olur.
Sayıları 100 lük puan sisteminde 3 ölçüte göre sıralamam lazım.

syn : ICEEE
uzmanamele hocam'a verdiğiniz yanıt biraz garip olmuş yazarken lütfen dikkatli yazın onalr olmasa bizlere kimse yardım etmez.
şimdi soracağım şu soruya geleyim.
Grup Sırası ile Ortalamaya göre sıralama'da aynı rakamlar mı yazılacak. açıklarsanız ona göre yapayım açıklamalarınız çok yetersiz kalıyor

"uzmanamale" hocama verdiğim yanıtın yanlış anlaşılmasını istemem.
Orada vurgulamak istediğim şey verilen bağlantıdaki konu benim sorumla ilgisiz kalıyor.
Yoksa yardımı için teşekkür ettiğimi belirttim.Açıklama yanlış anlaşılmasın.

Çeşitli formüller oluşturmaya çalışıyorum ama bu konuda çok yetersizim.
Dediğim gibi 500-600 kişilik 5-6 grup oluşturacağım aynı listede ve bu sıralamaları yapmama lazım.
Formülle.Yoksa tek tek bakarım ama bu da çok fazla zaman alır.
Zaten isim-not vb yazmak bayağı bir zamanımı alacak.

Grup sırasında kendi grubu içinde değerlendirme yapacak mesela 4 öğrenci grubu var ve her grupta en yüksek puandan en düşük puana göre öğrencileri 1.-2.-3.-4. ... şeklinde sıralama yapacak.
Ortalama sıralamasında ise grupların hepsini ele alacak sınavın toplam ortalama sonucuna göre o ortalamanın üzerinde ve altında olanları en yukarıdan en aşağıya göre sıralayacak 1.-2.-3.-4. ... diye.
Yani grup sıralaması her grubun kendi içinde , ortalama sıralaması grupların hepsi.

Geri