• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayı biçimleri

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2019
merhaba
=EĞER(G3="YURTDIŞI";İNDİS(FATURAGİRİŞ!$B$3:$N$1250;KAÇINCI($S$3;FATURAGİRİŞ!$B$3:$B$1257;);KAÇINCI("MİKTARI";FATURAGİRİŞ!$B$3:$O$3;)))

bu formülün sonuna sayı biçim eklemek istiyorum.şart gerçekleşirse usd yoksa tl yazacak

Merhaba,

Formüldeki son parantezi silerek,

&" USD";" TL"

Ekleyin ve entera basınız..

.

Dosya olmadığında göre tahmini cevap verelim.

METNEÇEVİR ile..

2 ondalık hanesini nasıl ekleyeceğiz ?

Kod:
=eğer(g3="yurtdışı";metneçevir(indis(faturagiriş!$b$3:$n$1250;kaçıncı($s$3;faturagiriş!$b$3:$b$1257;);kaçıncı("miktarı";faturagiriş!$b$3:$o$3;));"#.##0,00")&" usd";" tl")

.

ömer bey mesajınızı geç farkettim teşekkürler bu defada toplam alamıyorum

Formülü görüyorum çalışıp çalışmadığı kontrol etmem için

FATURAGİRİŞ diye sayfa oluşturacağım. Sonra oralar oturup veri yazacağım. MİKTARI ve YURTDIŞI diye kısım oluşturacağım.

Sizin sorununuz için ben tekrar tekrar bunları yapacağım.

ali bey beni yanlış anladınız dosyanın büyüklüğü sonucunda formülün yeterli olabileceğini düşündüm

Dosyanın aslını eklemenize gerek yok, küçük bir örneğinide hazırlayıp ekleyebilirsiniz. Bu şekilde sadece tahmini cevap yazabiliyoruz buda konuyu uzatıyor. Ali Bey'in belirttiği gibi bizim sonuçların doğruluğundan emin olmamız için eklediğiniz formüle uygun şablon hazırlamamız gerekir. Bu şablonu siz hazırlayıp eklerseniz hem soruyu çözümlemek isteyenlere zaman kazandırmış olursunuz hemde sorunuzla ilgilinen kişi sayısını artırmış olursunuz.
Sayın yurttas'ın verdiği linki inceleyin dosyanıza uyarlayamazsanız küçük bir örnek ekleyiniz..

.

Hâla da dosya yoksa toplamamaya devam derim.

Geri