• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

#Sayı/0!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan diplimit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Ev ve İş 2010
Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki şekilde bir formülüm var. Formülün bulunduğu hücrede formülle ilgili BD395:bd425 aralığında değer olmadığında #Sayı/0! hatası oluşuyor. Bu durumda formülün bulunduğu hücrede bir veri oluşana kadar boşluk görünmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

(MAK(BD395:BD425)-MAK(BE395:BE425))/MAK(BE395:BE425)

Saygılarımla,

Merhaba,

Aşağıdaki şekilde bir formülüm var. Formülün bulunduğu hücrede formülle ilgili BD395:bd425 aralığında değer olmadığında #Sayı/0! hatası oluşuyor. Bu durumda formülün bulunduğu hücrede bir veri oluşana kadar boşluk görünmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

(MAK(BD395:BD425)-MAK(BE395:BE425))/MAK(BE395:BE425)

Saygılarımla,

merhaba
sorunuzu net anladığım mı bilmiyorum ama
bu hatayı iptal etmek için.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA((MAK(BD395:BD425)-MAK(BE395:BE425))/MAK(BE395:BE425))
;"";(MAK(BD395:BD425)-MAK(BE395:BE425))/MAK(BE395:BE425))
bu formülü kullanınız

Çok teşekkür ederim, formülü kullandım herhangi bir sorun yok. Sıfır yerine boşluk görünmemesi için de bu formülü diğerlerine uyarlayıp kullanabilir miyim?

Çok teşekkür ederim, formülü kullandım herhangi bir sorun yok. Sıfır yerine boşluk görünmemesi için de bu formülü diğerlerine uyarlayıp kullanabilir miyim?

sıfırların görünmemesi için çok yöntem mevcut.
1. yöntem
Kod:
=EĞER([COLOR="Red"]B27[/COLOR]="";"";[COLOR="red"]B27[/COLOR])
kırmızı yer hücredir.
2. yöntem
Kod:
=EĞER(formülünüz="";"";formülünüz)
3. yöntem
Hücre biçimi,Belirleyeceğiniz aralığın hücre biçimini isteğe uyarlanmıştan tür bölümüne,
Kod:
[=0]"";Genel
yazın
4. yöntem
Araçlar / Seçenekler / Görünüm menüsünden sıfır değerleri seçeneğindeki işareti kaldırınız

bunlar sadece bir kaçtanesi

Geri