• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

#Sayı/0 hatası

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
İyi günler;
ekteki dosyadaki hatayı düzeltmem için yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

ilginiz için öncelikle teşekkür ediyorum. ancak değer girdiğim zaman ortalamayı almıyor. bu problemi nasıl çözeceğiz? Öğrenci netlerini giriyorum ancak hiç hesaplama yapmıyor.

hücreleri ayırdım ancak verdiğiniz linkteki dosyadaki formül hata veriyor:

=ORTALAMA(EĞER(J17:J36<>0;J17:J36))

formülünüzü başka bir excel dosyasında çalıştırıyorum ama benim kendi çalışma sayfamda çalışmıyor. hiç hesaplama yapmıyor. hata da vermiyor. nasıl yapacağım bu işi? çok uğraştırdım biliyorum ama işin içinden çıkamadım:(

Selamlar,

Hata veren çalışma dosyasını ekleyebilirmisiniz.

formülünüzü başka bir excel dosyasında çalıştırıyorum ama benim kendi çalışma sayfamda çalışmıyor. hiç hesaplama yapmıyor. hata da vermiyor. nasıl yapacağım bu işi? çok uğraştırdım biliyorum ama işin içinden çıkamadım:(

Sayın chuck50,

=ORTALAMA(EĞER(J17:J36<>0;J17:J36))

Formül dizi formülüdür. Formülü hücreye yazdıktan sonra direk entera basmadan ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

Yalnız dizi formülleri birleştirilmiş hücrelerde çalışmaz. Gerekmedikçe birleştirilmiş hücre kullanmayın dememdeki tavsiyem bu yüzdendi.

Bunun aşmanın yolu;

Önce formülü yazıp diziye çevirin daha sonra hücreyi birleştirin. Yalnız söylediğim gibi birleştirmemeniz en doğrusu.

.

Selamlar,

Gerekli açıklamayı sayın,Ömer bey yapmış

Teşekkürler,

Örnek dosya ekte

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ediyorum ilginize. Problem çözüldü. Kolay gelsin.

Geri