• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

#SAYI/0! hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sedsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
örnek tabloda olduğu gibi toplama işleminin baş vurduğu hücreler arasında #SAYI/0! hatası var.satırdaki bütün hücreleri değil belirli hücreleri toplamak için nasıl bir förmül yazmam gerek acaba...

Ekli dosyalar

A5 satırına
=EĞER(A4=0;0;A3/A4) yazın ve sağa doğru
sürükleyin düzelecektir.

kardeş tşk ederim ama bu gerçek tablo değilki dosya içinde belirtmiştim.yalnızca a5 satırına içeren bi formül yazmam gerek diğer satır ve sutunlar gerçek tabloda çok fazla, bir çok veri var, her birine bu tarz bi formül uygulamam zor.

A5 Satırına
=TOPLA(ETOPLA(A5:I5;{"<0"\">0"}))
yazınız.

Merhaba
Altarnatif olarak
Bölme işlemi yapıp hata aldığınız hücrelere
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(A3/A4);0;A3/A4)
Bu şekilde uyarlayabilirisiniz.

arkadaşlar bu formüller olmadı.sorunu şöyle özetliyeyim tekrar sanırım iyi antalamadım.şimdi 12 ayın her ayı için TOPLAM,KDV ve GENEL TOPLAM sutunları var.dolayısıyla J5 hücresine yalnız her ayın yekün toplamını , K5 hücresine yekün kdv'yi L5 hücresine yekün g.toplamı alınması gerek.biz şimdi ocak ayındayız dolayısıyla şubat mart.... aylarında veri giriş olmadığı için gereken hücrelerde SAYI/0! hatası var.benim yekün toplamları alacağım hücreler sıralı değil.yani (A5:I5) OLMAZ.

J5
=topla(etopla(a5:a5;{"<0"\">0"});d5;g5)
k5
=topla(etopla(e5:e5;{"<0"\">0"});b5;h5)

arkadaşlar bu formüller olmadı.sorunu şöyle özetliyeyim tekrar sanırım iyi antalamadım.şimdi 12 ayın her ayı için TOPLAM,KDV ve GENEL TOPLAM sutunları var.dolayısıyla J5 hücresine yalnız her ayın yekün toplamını , K5 hücresine yekün kdv'yi L5 hücresine yekün g.toplamı alınması gerek.biz şimdi ocak ayındayız dolayısıyla şubat mart.... aylarında veri giriş olmadığı için gereken hücrelerde SAYI/0! hatası var.benim yekün toplamları alacağım hücreler sıralı değil.yani (A5:I5) OLMAZ.
SAY hatası aldığınız hücreleri bu formülü giriniz
=EĞER(EHATALIYSA(A3/A4);0;A3/A4)

merhaba
eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

İhsan Tank ve almrtlr arkadaşların formülleri oldu tşk ederim.

rica ederim
iyi geceler...

Geri