• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfayı korumadan hücre koruma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan m.cay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
İngilizce
Merhaba,

Benim sayfadaki hücreleri korumayla ilgili bir problemim var. Normalde değişiklik yapılmasını istemediğimiz hücreleri seçip bunları hücre biçimlendirmede kilitliyoruz. Daha sonra sayfayı korumaya aldığımızda bu hücrelere erişim sağlanamıyor. Buraya kadar tamam. Ancak bilindiği gibi sayfa korumaya alındığında başta filtreleme olmak üzere birçok şeyi yapamıyoruz.
Benim sormak istediğim sayfayı korumaya almadan belirli hücrelerde koruma yapabilir miyiz?

Ancak bilindiği gibi sayfa korumaya alındığında başta filtreleme olmak üzere birçok şeyi yapamıyoruz.

Niyeki,sayfa koruma yaparken kısmından otomatik filtre kullan seçeneğinide onaylayın.

Sevgili Ali,

Filtrelemeyi yanlış yazmışım, ancak örneğin gruplandırılmış hücreleri açma-kapama gibi benim çok kullandığım bir özelliği bütün işaretler seçilse bile sayfa korumada kullanamıyorum.

Bu şekilde bir deneyin. İmleç formüllü hücreye girdiği an mesaj penceresi çıkıyor, Tamam'dan sonra, imleç sağ hücreye atlıyor.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If ActiveCell.HasFormula Then
MsgBox "Hop, Hücrede Formül Var", vbCritical
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
Else
Exit Sub
End If
End Sub

Çok güzel bir çalışma...Teşekürler

Seyit Tiken Bey göndermiş olduğunuz kodu bende kullanmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Nasil kullanıldığını ve hücreleri nasıl seçmediğini biraz daha açabilirmisiniz.
Teşekkürler

Yapacağınız şey, hangi sayfada uygulanacaksa, o sayfa sekmesinin üstüne sağ tıklayın > Kod Görüntüle > Kodu yapıştırın. Basit bir formül oluşturup deneyin.

Çok işime yarayacak çok teşekkür eder hayatta başarılar dilerim.

formül olan hücre haricinde bir yerden Blokladığınız zaman Formüllü hücreyide seçerek sil dediğiniz zaman siliniyor . O Hücreyi tam koruyamazmıyız. Saygılar...

Birden fazla hücre seçimini engeler. Deneyiniz.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
ActiveCell.Select
End Sub

Merhaba,

Normalde değişiklik yapılmasını istemediğimiz hücreleri seçip bunları hücre biçimlendirmede kilitliyoruz. Daha sonra sayfayı korumaya aldığımızda bu hücrelere erişim sağlanamıyor.

Bu şekilde yapınca neden satır ve sütünların genişliğini ayarlayamıyoruz? (satır ve sütünlar arasında imleç ile)

Benim sayfadaki hücreleri korumayla ilgili bir problemim var. Normalde değişiklik yapılmasını istemediğimiz hücreleri seçip bunları hücre biçimlendirmede kilitliyoruz. Daha sonra sayfayı korumaya aldığımızda bu hücrelere erişim sağlanamıyor. Buraya kadar tamam. Ancak bilindiği gibi sayfa korumaya alındığında başta filtreleme olmak üzere birçok şeyi yapamıyoruz.
Benim sormak istediğim sayfayı korumaya almadan belirli hücrelerde koruma yapabilir miyiz?

hucre koruma

Geri