Soru Sayfamda bazı bilgileri silince veya değişince aldığım hata düzeltmesi

sebahattin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-11-2026
Selamun aleykum Sayın ExcelWEB dostları
ekte bulunan bir kaç vba kodları mevcut bazı kodlar var. Sayfamı sayfa koruma şifresi (durusu) Sayfamı sayfa koruma şifresi ile çalıştırdığımda "Kurban Satıs Formu "olan sayfamda 7B,8B ve 9B Hücrelerini sildiğimde veya değiştirdiğimde Ekte bulunan hatalı almaktayım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

sebahattin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkce
19-11-2026
Hocam öncelikle teşekkür ederim
***B8 hücresine hayvanın kg cinsinden yani rakam girilecek örnek 850 kg
***C9 hücresine hayvanın TL cinsinde yanı rakam girilecek örnek 185.852,00 gibi
*** 7 satır bir hayvan hissesi olduğu için örneğin 1 de bağlı küpe no hayvan hissesi 11 C hücresine kayıtlıdır yanı D sütununa girilen küpe numarası 11 c hücresine bakacak 11 c hücreye yazılı değere ulaşınca kayıt yapacak kullanıcı aynı küpe numarasını d sütununa eger gırmek ısterse ekcel kayıt yapmayacak kullanıncaya mesaj versin ve mesaj başlığı kaya çiftliği mesaj konusu ise hissedar sayısını aştınız bu hisse durumu ile sayfada bir kod mevcut güncelleme yapılabilir mi bu konuda yardım

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
bu çalışma 3 nolu mesajınıza göre deneme için yapıldı 5 nolu mesaj asıl orjinal dosyanız

B8’e hayvanın kg’si, C9’a fiyat, C11’e hisse sayısı giriliyor ve bu değerler kontrol ediliyor.
D sütununda aynı küpe numarasının tekrar girilmesi engelleniyor.
Hissedar sayısı hisse sayısını aşarsa hata mesajı veriliyor.
Mesaj başlıkları "Kaya Çiftliği" olarak güncellendi.

Kontrol edin bunda hata varmı

Ekli dosyalar

sebahattin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkce
19-11-2026
Hocam öncelikle cevap verdiğiniz için tesekkür ederim burada sayfamda Kurban Satıs formu olan sayfada 8b ve 9B sütununa veri harf girisi yapılmayacak sadece rakam girişini yapılacak oysa su anda veri girisi harfle giriş yapıldıgında rakamsal değer giriniz diye uyarı veriyor yalnız debug dediğimizde sayfa koruma şifresini kaldırıyor ve harf girmesine onay veriyor ve kesinlikle 8B ve 9B hücrelerine harf girisi yapılmayacak diger kisimlarda hata yok

Son düzenleme:

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Sizin örneğinizde var zaten Hücreye KG yazmışsınız.Oysaki hücrede hem sayı hem metin olmaz benim verdiğim örnekte siz sayı yazsanızda hesaplamayı yapıyor görüntü olarak KG yazıyor.Hangi dosyayı denediniz.Siz 8 ve 9b hücrelerine niye harfle giriş yapıyorsunu normal olarak 800 yazsanız zaten devam ediyor O hücrelere rakamları yazıp geçiniz. Hücre biçimlendirmeden KG'yi siz eklemişsiniz otomatik ekliyor istemiyorsanız onu kaldırın.Deneyip dönüş yapınız

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

sebahattin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkce
19-11-2026
hocam ben 5 mesajdaki dosyayı çalıştırdım
****burada eğer kullanıcı 8b hücresine rakam değil harf girerse kurbanın kargası ve hisse başı et kg doğru çıkmayacağı için hesaplarda yanlış değer verir .***9b hücresine eger kullanıcı rakam yerine harf girecek olursa hisse fıyat hatalı olacagından hesaplarda yanlıs sonuc verir.

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
8 nolu son dosyayı dene

sebahattin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkce