• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfaların adlarına göre tablo çağırma

Excel Vers. ve Dili
tr
Merhaba,
Bir excel dosyam içerisinde birden çok sayfa mevcut.Sayfa isimleri 01-02-03-04-...-31 kadar gidiyor.Her sayfada aynı tablo şablonu var fakat bilgiler devamlı değişiyor.Yapmam gereken ise diğer sayfadan çekeceğim tablo bilgilerini sayfa isimlerine göre çağırmak istiyorum.Normalde düşeyara ile yaptığımda sadece bir sayfaya bağlı kaldı.Benim yapmaya çalıştığım önce bir hücreye sayfa adı girmek daha sonra o sayfadaki tablodan çağırmak istediğim bilgiyi çağırmak.
yardımlarınız için teşekkürler.

Merhaba,
örnek bir dosya ekleyerek sorununuzu yazarsanız, daha çabuk yanıt alırsınız, iyi çalışmalar.

fonksiyon olursa daha işime yarar.dosyayı ekledim.Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

merhaba

D5 hücre için yazılan formül işinizi görür mü?
Kod:
=DÜŞEYARA($C$3;DOLAYLI("'"&B3&"'!A:E");1;0)

not:
sayfa ismini yazdığınız B3 hücreyi metin olarak biçimlendirip, sayfa adını 01 şeklinde giriniz.

Uzmanamele bir konuda daha yardım edebilirmisin.
sayfalardan çektiği tablolarda birden çok satırı çekemiyorum.acb yazıncı ilk satır geliyor.diğer satırlar gelmiyor.
Teşekkürler.

Selamlar,

Günlere ait sayfalarda "abc" verisi birden fazla satırdamı yer alıyor.

evet.Mesela 01 sayfasında 3 satır olabiliyorken 02 sayfasında 7 satır olabiliyor.

Evet.
Mesela 01 sayfasında 3 satır,02 sayfasında 5 satır,03 sayfasında hiç olmayabilir.
Teşekkürler.

evet.
ayrıca her sayfada satır sayısıda farklı.Mesela 01 adlı sayfada 3 satır oluyorken 02 adlı sayfada 7 satır olabiliyor.

Merhaba;
Alternatif Bir örnekte benden.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Alternatif olarak dizi formülleri ile hazırladığım örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

muygun ve Korhan Ayhan iki örnekte işime yarıyor.Çok teşekkür ediyorum.Şimdi mantıklarını inceleyeceğim.
İyi günler

Geri