• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalardan veri aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kurthan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Sayın üstatlarım ekli dosya da sayfalardan makro yardımı ile yada formülü varsa formül ile veri aktarmak istiyorum
yardımcı olursanız minnettar kalırım
tşk.ler

Ekli dosyalar

acil raporu sunmam lazım ilgilenirseniz
çok makbule geçer yapılmıyosada farklı yollardan denerim.

merhaba

bunlar işinizi görür mü?
D7 hücreye
Kod:
=DÜŞEYARA(A7;YİYECEK08!$A:$E;4;0)
E7 hücreye
Kod:
=DÜŞEYARA(A7;YİYECEK08!$A:$E;5;0)
F7 hücreye
Kod:
=DÜŞEYARA(A7;YİYECEK09!$A:$E;4;0)
G7 hücreye
Kod:
=DÜŞEYARA(A7;YİYECEK09!$A:$E;5;0)

ayrıca bakınız;
tık tık tık...

Teşekkürler hocam
işime yaradı
fikrinize sağlık

Soru

Sayın Hocam,

Bu düşey ara formülünü macro yapmaya kalksak formul ne olurdu bilgilendirebilirmisiniz.

Sayın Hocam,

Bu düşey ara formülünü macro yapmaya kalksak formul ne olurdu bilgilendirebilirmisiniz.

merhaba

syn ShodoW,
sorunuzu daha küçük örnek dosya ile sorunuz.

merhaba

syn ShodoW,
sorunuzu daha küçük örnek dosya ile sorunuz.

Sayın Hocam;

Yine aynı dosya üzeründe örnekliyebiliriz.Ben mantıgını çözmek için sizi rahatsız ettim dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Sayın üstatlarım ekli dosya da sayfalardan makro yardımı ile yada formülü varsa formül ile veri aktarmak istiyorum
yardımcı olursanız minnettar kalırım
tşk.ler

bu kodu denermisiniz.

Sub aktar()
sut = 4
For r = 1 To ActiveWorkbook.Sheets.Count
If Sheets(r).Name <> "YİYECEK" Then
Worksheets("YİYECEK").Cells(3, sut).Value = Sheets(r).Name & " Sayfası"
For i = 6 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets("YİYECEK").Range("A6:A65000")) + 6
For n = 13 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets(Sheets(r).Name).Range("A13:A65000")) + 12
If Worksheets("YİYECEK").Cells(i, 1).Value = Worksheets(Sheets(r).Name).Cells(n, 1).Value Then
Worksheets("YİYECEK").Cells(i, sut).Value = WorksheetFunction.Fixed(Worksheets(Sheets(r).Name).Cells(n, 4).Value, 2)
Worksheets("YİYECEK").Cells(i, sut + 1).Value = WorksheetFunction.Fixed(Worksheets(Sheets(r).Name).Cells(n, 5).Value, 2)
End If
Next n
Next i
sut = sut + 2
End If
Next r
End Sub

Son düzenleme:
shadow ile galiba meslektaşız :) bende benzer bir olay deniyorum buradaki formüller ile denedim biraz ama yapamadım yardımcı olursanız sevinirim biraz acilde ...

şimdi çok fazla kişisel veri olduğu için dosya ekliyemiyorum. sorunum basit aslında kolayca çözülebileceğini biliyorum.

şimdi sayfalar var birçok :)
bu sayfalarda stok kod numaraları var satırlarda
daha önce oturup tek tek yanlarına açıklama girmiştim bu kod numaralarının
şimdi ben diyeceğimki tabloya
1-/şu sayfadaki şu satır ile şu satır arasındaki kod numaralarını kontrol et
2-/bu sayfadaki bu satır ile bu satır arasındaki kod numaralarından birbirinin aynı olan varsa
3-/tespit ettiğin bu kodun karşısındaki bu hücreye şu sayfasındaki açıklama hücresini kopyala
:)

siz bunu düşünürken ben hemen bi küçük örnek oluşturayım en iyisi tekerleme gibi oldu .

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
online uzman aranıyor :)

bu kod işinizi görürmü

Kod:
Sub aktar()
For i = 2 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets("güncel veri").Range("A2:A65000")) + 2
yer1 = Worksheets("güncel veri").Cells(i, 1).Value
yer2 = Worksheets("güncel veri").Cells(i, 2).Value
yer3 = Worksheets("güncel veri").Cells(i, 3).Value
deger1 = yer1 & yer2 & yer3
For n = 2 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets("eski veri").Range("A2:A65000")) + 2
yer4 = Worksheets("eski veri").Cells(n, 1).Value
yer5 = Worksheets("eski veri").Cells(n, 2).Value
yer6 = Worksheets("eski veri").Cells(n, 3).Value
deger2 = yer4 & yer5 & yer6
If deger1 = deger2 Then
Worksheets("güncel veri").Cells(i, 5).Value = Worksheets("eski veri").Cells(n, 5).Value
End If
Next n
Next i
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Halit bey bu kodu kod sayfasına sayfa 2 ye yapıştırıyorum çalışması için ne yapacağım . saygılar

ok yaptım Halit bey çok teşekkür ediyorum şimdi bu kod üzerinde çalışarak asıl tabloma uygulayacağım

hamit bey şimdiki tam olarak tabloya kodu uyarladım çalıştırdım yaklaşık 20 gurup altında açıklamalarını ayırdım. şimdi yapmam gereken koşullu toplama ile ilgili. açıklama satırında aynı açıklamaya sahip satırlardaki bir sıra hücrelerin değerini otomatik toplam yaptıracağım sayfanın altınada olabilir yanda başka bir sayfa daha açabiliriz.

şimdi L1 ile L2811 hücreleri arasında 20 türe ayrılmış açıklamalar listesi var
yanına bir sayfa daha açacağım ve bu 20 türü alt alta hücrelere yazacağım
sonra diyeceğimki L1 ile L2811 arasını tara hangi L değeri hangi yazdığım açıklama türüne karşılık geliyorsa onun karşısında J hücresinin toplamını al . ben koşullu toplama ve düşeyara formülleriyle deneme yapıyorum. sizinde vaktiniz var ise bilginizle yardımcı olursanız çok minnettar olurum. çok teşekkür ediyorum zaman ayırdığınız için

Geri