• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar için bakiye görüntüleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rota59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,

Bir cari tablom var, her sayfa da cari hesap bilgileri mevcut.
Bu sayfaların en başında bir ana sayfa mevcut.
Bu ana sayfada ekte belirtmeye çalıştığım gibi, açılmış ve açılacak tüm müşterilerin borç alacak bilgilerin gelmesini istiyorum.

Bunu tek tek yapmak zaman alıyor.

Ekte açıklama metnini kısa ve net yazmaya çalıştım.

Ekli dosyalar

selam,
2 sorum var..
1 - Müşterilere açılacak olan sayfalarda (örnekte sayfa2) hep aynı düzen mi vardır.
Yani her müşteri sayfası için , Borçlar hep H6 hücresinden , Borçlar hep I6 hücresinden , KDV hep J6 hücresinden mi başlar. Yoksa değişken midir. Ayrıca borçlar , alacaklar , KDV hep SAYI mıdır?
2 - Ana sayfada , B kolonunda Formül Var dediğiniz yerde Sayfa Adları mı yazıyor. Eğer sayfa adları yazmıyorsa bunları hangi kolona yazdırabiliriz.

Not : Yukarıdaki sorulara göre hazırlanan eki inceleyin... (ek eklendi)

Ek yeni duruma göre güncellendi..... (Bak. mesaj 5)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ewet cari kart ve kayıt formatı sabit veriler hep aynı sütun da yer almakta sayfalarda unvan değişikliği var geri kalan aynı. KDV sayı olarak giriyorum % kullanmıyorum yada ondalık sadece 18 yada 8 gibi..

Formül var dediğim yerde yeni bir sayfa açtığım da otomatik sayfa adını sıralıyor. Bu formülü ben yazmadığım için vakıf değilim. Anladığım kadarı ile makroda fonksiyon yazmanın ad tanımlama karşılığı ile yapılan bir kod.

Bu kodun getirdiği veriye formülde örnek Eğer( "gelen veri hücresi seçildiğinde hata veriyor")
Örneği inceledim sonuç doğru ama ana sayfa gösterdiğim hücreler dışını kullanamıyorum yani I ve J kolununu bu şekilde kullanamıyorum. Başka verileri çekiyorum o hücreye formatı bozamam.

Son düzenleme:
Eskiden KDV Dahil rakamı yazıyordum ayrıca net tutar ve KDV ayrı yazmam gerektiği için problem oldu. Bu KDV yi ayrı yazmadan önce, şöyle yapıyordum;
sayfalar alfebe sırasına göre tutup, sayfa isimlerini elle yazıp ETopla Yada Çoketopla ile verileri çekiyordum. Her müşteri için tek tek uğraşıyordum.

Göndermiş olduğum örnek de
Kod:
=PARÇAAL(AL.ÇALIŞMAKİTABI(1);BUL("]";AL.ÇALIŞMAKİTABI(1))+1;99)&DOLAYLI("IV65000")
bu kod anasayfa da C5 itibaren açılan sayfaların isimlerini alt alta sıralıyor ad yöneticisi yardımıyla.

Bu kod ise;
Kod:
=SAYIYAÇEVİR(AL.ÇALIŞMAKİTABI(4)&DOLAYLI("IV65000"))

anasayfaya getirilen sayfa adlarını B5 itibaren sıralıyor.

Son düzenleme:
selam,
söz konusu formülleri , daha önce ben önermiştim.
B5 ten itibaren sayfa numaraları ve C5 ten itibaren de Sayfa adları yazılacağına göre ( önceki dokumanda I ve J kolonlarında idi.) I ve J kolonundaki formüller B ve C kolonuna aktarıldı.

#2 mesajdaki Dokuman yeni duruma göre güncellendi.

Evet diğer formüller de sizin kurduğunuz formüldü.
Örneği inceledim tek kelime ile müthiş teşekkür ederim.

rica ederim..
kolay gelsin..

Geri