• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfalar arsı ürün grubuna göre iskonto uygulama

bir sayfada ürünler diğer sayfada ürünler var ürün grubuna göre iskontolar bulunmakta verilen iskontolar diğer sayfada bulunan ve belirlenen sınıftaki ürünlere uygulanabilinirmi.? teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Dosyanızda iskonto sayfanızın yapısını değiştirdim. Sayfa1 isimli sayfadaki gibi iskonto bilgilerinizi girerseniz sorgulamak kolay olur.

"Main" isimli sayfanızda "H" sütununa malzemenin ismindeki ebat bilgisini dizi formül kullanarak ayırdım. "G" sütununda ise ilgili ebada ait iskontoyu bularak "F" sütunundaki değerin iskonto düşülmüş halini hesaplattırdım.

Siz iskonto sayfanızda stokları "Galvanizli" ve "Siyah" başlıkları altında ayırmışsınız. Fakat bu bilgiler "Main" sayfasında yok. Bu sebeple kullandığım formülde bu kriterleri dahil etmedim.

Ekteki dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

sayın korhan ayhan alakanıza teşekkür ederim şimdi dosyanın bütününü yollamadığımdan eksik anlatmış oldum dsya aslında totalde bir fiyat verme ve profarma. iskontolorun oluşmas adına dosyanın tamamına bakarsanız çok sevinirim

Merhaba,

Eğer iskonto "F" sütunundaki verilere direkt olarak uygulanacaksa makro kullanmak gerekecektir. Farklı bir sütunda olsun derseniz aşağıdaki formülü G12 hücresine uygulayıp alt hücrelere ihtiyacınız kadar sürükleyin.

Kod:
=F12*(1-H$3%)

Eğer makrolu çözüm isteseniz aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz. İlk kod belirlenen iskontoyu birim fiyatlardan düşer. İkinci kod ise düşülen iskontoyu geri alır. Yani eski haline döner.

Kod:
Option Explicit

Sub İSKONTO_UYGULA()
    Dim İSKONTO_ORANI As Double, X As Long

Application.ScreenUpdating = False

Sheets("Main").Select

İSKONTO_ORANI = Range("H3")

For X = 8 To Cells(Rows.Count, "E").End(3).Row
        If Cells(X, "F") <> "" Then
            Cells(X, "F") = Cells(X, "F") * (1 - İSKONTO_ORANI / 100)
        End If
    Next

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Sub İSKONTOLARI_GERİ_AL()
    Dim İSKONTO_ORANI As Double, X As Long

Application.ScreenUpdating = False

Sheets("Main").Select

İSKONTO_ORANI = Range("H3")

For X = 8 To Cells(Rows.Count, "E").End(3).Row
        If Cells(X, "F") <> "" Then
            Cells(X, "F") = Cells(X, "F") * (100 / (100 - İSKONTO_ORANI))
        End If
    Next

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,

Formül mü olmadı? Yoksa kodlarmı çalışmadı?

Merhaba,

İlginç halbuki formülü ve kodları deneyerek foruma eklemiştim. Üstteki mesajıma örnek dosya ekledim. İncelermisiniz.

H sütununda formülle çözüm uygulanmıştır. Butonlara tıkladığınızda direkt olarak F sütunundaki değerlere iskontolar uygulanır.

korhan abi merhaba kusura bakma lütfen seni ugraştırdım emegin ve alakan için çok teşekkür ederim .
abi şimdi dosyanın bütününü yolluyorum. bu sipariş formunda. iskonto ayarların yaparsan minnettar kalıcam. çok önemli ve beceremedim. iskontoları gruplara ayırıp uygulamamız lazım . dosyayı güncelledim. teşekkürler ilk dosya güncelledim.

Merhaba,

İstediğiniz iskonto hangi sayfada hangi hücreye ya da hücrelere uygulanacak?

Eğer "SİPARİŞ ARA YÜZÜ" isimli sayfanızın H27 hücresine uygulanacaksa aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=H26*(Main!H3%)*-1

korhan abi
main sayfasında f sutunuda bulunan birim fiyatlara iskonto uygulanacak. iskonto değerleride iskonto sayfasında bulunan değerlere göre yapılacak . yani biz iskonto sayfasında belirttiğimiz iskontoları deyiştirdiğimizde main sayfasında bulunan birim fiyatlarına indirim uygulasın.

Merhaba,

Dosyanızın içinde "İSKONTO" isimli bir sayfa yok!

Eğer "Main" isimli sayfanızdaki H3 hücresindeki iskontoyu F sütunundaki değerlerden düşmek istiyorsanız #5 nolu mesajımın ekindeki dosyadaki makro bu işlemi yapıyor. Siz sadece kodları alıp kendi dosyanıza uyarlayacaksınız.

abi çok özür dilerim dosyayı güncellemeyi atlamışım dosyanın son hali. ^5 nolu mesaj total aynı iskontoyu uygulamakta ürünlerin iskontoları farklı degerlerde.olunca karışıyor

Geri