• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar arasında ilişki kurmak

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Merhaba

ek dosyada 2 sayfa belirttim.
1. sayfada yok yazdığım zaman
2. sayfada bir sütunun kırmızı renkte boyanmasını istiyorum

böyle birşey mümkünmüdür?

Ekli dosyalar

• 1.xlsx
    1.xlsx
    9 KB · Görüntüleme: 18
teşekkürler ama bu kombinasyonu kendi tablomda bir türlü uyarlayamadım

aslında elimdeki tabloyu doğrudan paylaşsam belki daha kolay olur
-Bu tabloda personelin izin günleri düzenleniyor
Son olarakta bu izinleri ayrı bir tabloda tek tek hangi güne denk geldiğini renklendirip liste oluşturmak zorunda kalıyoruz.

1.hafta izinler off yazarak belirtiyorum
sonra da Genel Tablosunda bunları aynı tarihlere göre tek tek kırmızı renk yapıyorum

İstediğim şu: Ben shiftleri yani off yazan kısımları kendim yapıyorum, genel olan tabloyu otomatik olarak renklendirilmesini istiyorum. Bu önemli.

ilginiz için teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
teşekkürler ama bu kombinasyonu kendi tablomda bir türlü uyarlayamadım

aslında elimdeki tabloyu doğrudan paylaşsam belki daha kolay olur
-Bu tabloda personelin izin günleri düzenleniyor
Son olarakta bu izinleri ayrı bir tabloda tek tek hangi güne denk geldiğini renklendirip liste oluşturmak zorunda kalıyoruz.

1.hafta izinler off yazarak belirtiyorum
sonra da Genel Tablosunda bunları aynı tarihlere göre tek tek kırmızı renk yapıyorum

İstediğim şu: Ben shiftleri yani off yazan kısımları kendim yapıyorum, genel olan tabloyu otomatik olarak renklendirilmesini istiyorum. Bu önemli.

ilginiz için teşekkürler

bu tabloyu yapacağım yanlız bazı sorunlar mevcut
şimdi siz bunu anladığım kadarı ile aylık takip ediyorsunuz.
ben sekmeleri formülle birbirine bağlamamda bir sakınca var mı_?
yoksa size ancak makro ile çözüm bulunur
sizin kararınıza bağlı yapın derseniz yapacağım.

haftalık takip ediliyor
Her pazar bir sonraki haftanın izinleri düzenlenir.
bu yüzden haftalık sayfaların ayrı kalması gerekiyor

benim için netice önemli. makro veya farklı bir yöntem... nasıl olursa uygundur hocam

Son düzenleme:
haftalık takip ediliyor
Her pazar bir sonraki haftanın izinleri düzenlenir.
bu yüzden haftalık sayfaların ayrı kalması gerekiyor

benim için netice önemli. makro veya farklı bir yöntem... nasıl olursa uygundur hocam

eki inceler misin
GENEL sayfasındaki hücrelerdeki formülleri inceleyin.
ayrıca Koşullu biçimlendirme formülünü inceleyiniz.
deneme yapıp bilgi verirseniz sevirim

Ekli dosyalar

Tek kelime harika, istediğim de buydu çok teşekkürler
saygılar sunuyorum kullandıkça Allah razı olsun derim.

:)

Bende sayfalar arasında ilikide ilk syfda türkçe içerikte öğrenciler ve blgileri notları son sayfada ise nosunu girince aldığı notları listeleyecek bişi istiyorum

Bende sayfalar arasında ilikide ilk syfda türkçe içerikte öğrenciler ve blgileri notları son sayfada ise nosunu girince aldığı notları listeleyecek bişi istiyorum

sorunuzdan bir şey anlamadım lütfen daha açık bir şekilde sorunuz. ve örnek dosya ekleyiniz.

bunu bu şekilde değiştirebilirmisiniz İlk önce sınıf listesi olacak listede öğrenci nosu ve adı yazacak yeni bir sayfayda türkçe dersi öğrencilerin nosu ve isimleri 1. sınıvadan aldığı notun %40'ı ve finalden aldığı notun %60'ı yazılacak ikisinin toplamı yazılacak. yeni bir sayfada Sonuç sayfasında ise ilk 10 başarılı ve son 10 başarısız öğrenci yazacak ilk 3 başarılı kırmızı son 3 başarısız öğrenci ise açık mavi olacak şekilde bir çalışma düşünüyorum. Öğrencileri mesela türkçede başarılı olan ilk 10 sosyalde başarılı 10 gibi görebileyim. Bu tarz bişi lazım. Öğrencilerin en yüksek puan alanlarının adlarıda görünsün yanında

bunu bu şekilde değiştirebilirmisiniz İlk önce sınıf listesi olacak listede öğrenci nosu ve adı yazacak yeni bir sayfayda türkçe dersi öğrencilerin nosu ve isimleri 1. sınıvadan aldığı notun %40'ı ve finalden aldığı notun %60'ı yazılacak ikisinin toplamı yazılacak. yeni bir sayfada Sonuç sayfasında ise ilk 10 başarılı ve son 10 başarısız öğrenci yazacak ilk 3 başarılı kırmızı son 3 başarısız öğrenci ise açık mavi olacak şekilde bir çalışma düşünüyorum. Öğrencileri mesela türkçede başarılı olan ilk 10 sosyalde başarılı 10 gibi görebileyim. Bu tarz bişi lazım. Öğrencilerin en yüksek puan alanlarının adlarıda görünsün yanında

örnek dosya eklemeyi düşünüyor musunuz

İhsan bey yardımcı olabilecekmisiniz

syn : uyrdkl
yanlış hareket ediyorsunuz. neden kendi sorunuzda güncelleme yapmıyorsunuz.
ayrıca şahsi soru soruyorsunuz şahsi değil genel olarak sorularınızı sorunuz.
sorunuzun bu konu ile alakasını çözemedim. illa ben cevap verdim diye bu konuya mesaj yazmak zorunda mısınız.

Özür dilerim yeni konu açıyorum

Geri