• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar Arası Bilgi Aktarımı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yegan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016-TR
Merhaba arkadaşlar ekteki örnek dosyamda yapmak istediğim bir düzenleme konusunda yardıma ihtiyacım var.Muhtemelen çok basit ancak bilgi sahibi olmayınca uzman desteğine ihtiyaç duyuyorum haliyle.

Konuya gelirsek sayfa 1'deki "Kitap Kodu" kısmında oluşan kodu sayfa 3'teki " Kitap Kodu" sütununa elimle girdiğim zaman, o kitap koduna ait sayfa 1'deki bilgilerin(Kitabın Adı, Türü, Yazarı, Yayınevi, Baskı Yılı, Baskı Sayısı) sayfa 3'teki ilgili sütunlara aktarılmasını istiyorum.Bu konuda yardımınızı esirgemezseniz çok memnun olurum.Saygılarımla...

NOT:Sayfa 2 dikkatinizi dağıtmasın.O etiketleme işlemim için gerekli, şu an kurmak istediğim basit sistemle ilgisi yok.

Ekli dosyalar

Dosyanız ekte.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim k As Range, sat As Long
If Intersect(Target, Range("D2:D65536")) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target.Value = "" Then Exit Sub
With Sheets("Sayfa1")
    Set k = .Range("F2:F65536").Find(Target.Value, , xlValues, xlWhole)
    If Not k Is Nothing Then
        Range("E" & Target.Row & ":J" & Target.Row).Value = _
        .Range("G" & k.Row & ":L" & k.Row).Value
    End If
End With
End Sub

Ekli dosyalar

Evren Bey öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum.

Ancak galiba benim yapmak istediğim uygulamayı yanlış veya eksik ifade edişimden kaynaklanan bir aksama söz konusu.Bu durum için özür diliyorum.

Biraz daha detaya inerek izaha çalışayım.Ben Sayfa 1'deki kodları kitapların arkalarına etiket olarak yapıştırıyorum.Öğrenci kitabı raftan alıp bana geldiğinde kodu okuduğu zaman ve ben bu kodu el ile sayfa 3'te girdiğim zaman sayfa 1'de o koda karşılık gelen bilgilerin sayfa 3'teki ilgili bölümlere aktarımının gerçekleşmesini istiyorum.

Hatta öğrenci kitabı teslim ettiğinde sayfa 3'e girdiğim o kodu sildiğimde koda ait bilgilerde silinsin istiyorum.Sayfa 3 benim verdiğim kitapları takip amaçlı kullanmak istediğim bir arayüz yani.

Yardımınız ve ilginiz için tekrar teşekkürler...

Ben Sayfa 1'deki kodları kitapların arkalarına etiket olarak yapıştırıyorum.Öğrenci kitabı raftan alıp bana geldiğinde kodu okuduğu zaman ve ben bu kodu el ile sayfa 3'te girdiğim zaman sayfa 1'de o koda karşılık gelen bilgilerin sayfa 3'teki ilgili bölümlere aktarımının gerçekleşmesini istiyorum.

Hatta öğrenci kitabı teslim ettiğinde sayfa 3'e girdiğim o kodu sildiğimde koda ait bilgilerde silinsin istiyorum.Sayfa 3 benim verdiğim kitapları takip amaçlı kullanmak istediğim bir arayüz yani.

Yardımınız ve ilginiz için tekrar teşekkürler...
İlk bölümdekini yapıyor zaten kodun sağ tarafına bilgiler aktarılyor.Buna ilaveten kodu girdiğiniz hücreyi sildinizde sağ tarafındaki bilgilerininde silinmesiniömi istiyorsunuz.?:cool:

Merhaba, dosyayı ekledim incelermisiniz?

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın teonet, evet ifade etmeye çalıştığım buydu.İşin acemisi olduğumdan sizin makrosuz çalışmanız daha kolay uygulanabilir oldu benim için.Çok teşekkürler...

Evrim Bey size de ilginiz ve zahmetiniz için çok teşekkür ediyorum.

Sayın teonet, evet ifade etmeye çalıştığım buydu.İşin acemisi olduğumdan sizin makrosuz çalışmanız daha kolay uygulanabilir oldu benim için.Çok teşekkürler...

Evrim Bey size de ilginiz ve zahmetiniz için çok teşekkür ediyorum.
Bu günlerde soru soran arkadaşlar bu hatayı sık sık yapmaya başladılar.
Önce soru soracağınız bölümü belirleyip sorunuzu sorarsanız hem sorunuza daha keskin cevaplar alırsınız,hemde soruyu çözmeye çalışan arkadaşları boşu boşuna uğraştırmammış olursunuz.
Kolay gelsin.:cool:

Hastane katılm payı..

Merhaba arkadaşlar.
Ekte bir arkadaşımızın göndermiş olduğu hasta katılım payı ile ilgili proğrama (Fatura Tarih ve Fatura Numarası)'da girmemiz gerekiyor. Bunu eklememiz mümkün olurmu yardımcı olursanız çok sevinirim ]

Ekli dosyalar

Geri