• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar arası arama

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 - Türkçe
ben bir takip sistemi oluşturuyorum birçok sayfadan oluşan buna birde arama sayfası yapmak istiyorum. mesela bir isim yazdığımda o ismin bulunduğu şahısa ait olan adres telefon abone numarası buna benzer dökümanları arama sayfama yapıştırsın istiyorum ortalama 23 sayfam war 24. sayfamda arama butonu olacak. nasıl bir formül yazabilirim?

Son düzenleme:
Basliginizi forum kurallarina gore duzgun hale getirirseniz yani icerikle uygun yaparsaniz, pek tabii yardim edebiliriz..

Basligi uygun hale getirdiginiz icin tesekkur ederim, bir forum icin en onemli forum kurali bu olsa gerek takdir edersiniz..

Buton ayarlamak yerine kodlari bir macroyla kisayol ayarlasaniz bence daha rahat edersiniz, inputbox ile veri girisi yaparak o veri girisininizin oldugu sayfayi aktif hale getirme isinizi gorebilir sanirim..

Kod:
Sub Sayfa_Arama()
Dim Kullanici_Datasi As String
Kullanici_Datasi = InputBox("Sayfa Adini Giriniz", _
"Sayfa Adi", "Acmak Istediginiz Sayfa Adini Giriniz..")
If Kullanici_Datasi = "" Then
Exit Sub
End If
Kullanici_Datasi = UCase(Kullanici_Datasi)
Sheets(Kullanici_Datasi).Activate
End Sub

UCase kodunu turkce karakter problemi yasamamaniz icin koydum kendinize gore duzenleyebilirsiniz ama bence bu sekilde kalmasi zarar vermeyecektir..

Birden fazla sayfa girebilirmiyim bu formüle? Birde daha önce makro kullanmadım :) excelde yeniyim ama yeniliklerede açığım bilgilendikce bende yardım edicem foruma hayran kaldım verdiğiniz cvplar için ve zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkür ederim:)

Oncelikle rica ederim; ama isteginizi ve nasil kullanicaginizi anlayamadim..

Birden fazla sayfayi mi secmek istiyorsunuz, sadece istediginiz sayfayi aramak yerine yazarak cikartabileceginiz bir ornek paylastim.

Birden fazla sayfada aramak istiyorum

şöle bişi-- bir sayfa bölge -- sayfanın içeriğinde bölgelere ait iller ve illerin içerisinde ıd ler var. Ben mesela ıd nin sahip olduğu sayaç seri no sunu yazıcam arama sayfasına o bana ıd nin bilgilerini o sayfaya dökicek.

isteginizi ornek dosyada; bu kapak sayfasinda arayacaginiz ID`nin ve listelemenin nasil olmasini istediginize dair bir ornekle paylasirsaniz istediginize daha yakin sekilde yardim etme imkani bulabiliriz.

Mesaj yazdiginiz bolumde Hizli mesaj gonder secenegiyle mesaj gonderiyorsunuz hemen yaninda Gelismis moda don yazar, oraya tiklayarak gelismis modda yazarsaniz mesaj yazdiginiz kutunun altinda Dosla ekle secenegi vardir.

Calismanizi aldim fakat nasil calismasini istediginizi anlamadim, ilk 4 secenekten birisi girilince en alttaki secenek diger sayfalarin isimlerinden birisi mi olmasi gerekir ?

Yok şöyleki arama kısmında sayaç seri no girdiğimde altındaki abone no , sayaç ıd , abone adı , temcilci adı kısımları otomatik gelmesini istiyorum bunu bütün sayfalarda aramasını istiyorum ama

ilgilenemedim uzgunum asiri yogunluk olur bende 11:30 dan sonra, yurttas beyin sayfalar arasi bir ktyf si vardi onla sayac icin yaptim bi bakin ona gore isteginizi soylersiniz..

Ben taslağı bi oluşturayım tam olarak buraya eklerim ne zaman müsait olursanız artık.çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.

ben ustteki mesajimda dosyayi eklemeyi unutmusum :D yemege kosturuyodum, islerde sıkısmıstı kusura bakmayın. Sizde uyarmamissiniz incelenicek dosya eklememissiniz diye :)

Ekli dosyalar

Valla mükemmelsin hocam :d
ben taslağıda oluşturdum girilecek şekilde ekte mevcut fakat sizin formulü buna entegre edemedim anlamadım işin doğrusu bi bakabilirmisiniz. Sadece "sayaç seri no" girdiğimde ona uygun olan ıd bilgilerini bana çıkarsın istiyorum.

Ekli dosyalar

Estafurullah, ikici ornek dosyaniz icin calisma seklinizin yanlis oldugunu dusunuyorum, nasil bir rapor almak zorundasiniz bilemiyorum ama sayflardaki yan yana sehirleri kullanmaktansa neden abone turunden sonra bir sutun daha belirterek sehir adi yazmiyorsunuz..

patron öle istedi valla :D ilerki zamanlarda şehir şehir ayıklamak zorunda kalıcaz abone sayısı arttıkca seri no die bişi ekledim yanınada misal hangi şehirde kaç abonemiz war derse kolaylık olsun die

Olurmu ole sey :) Simdi tavsiyemi soyliyeyim abone sutunundan sonra bir sutun daha acip oraya sehir adini yazacagiz. daha sonra kac tane hkayit oldugunu gormek yada sadece bir sehri basmak isterseniz Veri smenusunden suz diyeceksiniz ve istediginiz sehri goruntuleyeceksiniz.. Yanyana yaparsaniz rapor almak icin surekli ve her an destek almak zorunda kalabilirsiniz.

Geri