• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfadan rastgele seçilen bir veriyi başka bir sayfaya

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
arkadaşlar ekteki dosyada açıklama yazdım.bir sayfadaki verileri başka bir sayfada ilgili yerlerine aktarmak istiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. benzer bir çalışma hakkında Sn.Evren GİZLEN beyin çok yardımı olmuştu. yine tüm uzman arkadaşlar! alakalarınızı esirgemezseniz minnettar olurum.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim sat As Long
If Intersect(Target, Range("A2:A" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
sat = Sheets("Banka").Cells(65536, "B").End(xlUp).Row + 1
If sat >= 65533 Then
    MsgBox "Banka sayfasında satrı doldu.Kayıt yapılmadı", vbCritical, "UYARI"
    Exit Sub
End If
Cancel = True
Sheets("Banka").Range("A" & sat).Value = sat - 6
Sheets("Banka").Range("B" & sat & ":D" & sat).Value = _
Range("B" & Target.Row & ":D" & Target.Row).Value
End Sub

Ekli dosyalar

Sn. Evren Bey ilginiz için teşekkür ederim. Ancak personel sayfasında herhangi bir sıra numarasına çift tıkladığımda 1)tıkladığım sıra numarasının karşısındaki bilgileri banka sayfasına almadı 2)hangi sıra noyu tıkladımsa mesela 18 İ tıkladım "140 nolu hesap banka sayfasında bulunamadı" diye uyarı veriyor. Acaba ben mi yanlış bir şey yapıyorum.

mesela 1 i tıkladım karşısındaki bilgiler ,15 i tıkladım karşısındaki bilgiler 33 ü tıkladım karşısındaki bilgiler; bunun gibi tıkladığım bilgiler banka sayfasında aşağıya doğru sıralansın istiyorum. Ben daha sonra aktardığım bilgilerin karşına aktaracağım parayı yazacağım . Umuyorum ki anlatabilmişimdir. Tekrar alakanıza teşekkür eder saygılar sunarım.

mesela 1 i tıkladım karşısındaki bilgiler ,15 i tıkladım karşısındaki bilgiler 33 ü tıkladım karşısındaki bilgiler; bunun gibi tıkladığım bilgiler banka sayfasında aşağıya doğru sıralansın istiyorum. Ben daha sonra aktardığım bilgilerin karşına aktaracağım parayı yazacağım . Umuyorum ki anlatabilmişimdir. Tekrar alakanıza teşekkür eder saygılar sunarım.
Çünkü personel sayfasında D sütunundaki hesap numarasını Banka sayfasındaki hesap numarası ile karşılaştırıyor.
Eğer ayni banka numarsını orada bulursa tıkladığın satıra o bilgileri atıyor.Eğer bulamadıysa hesapnonun bulunamadığını söylüyor.
Benim yolldağım dosyayı kontrol ettinizmi.Mesela personel sayfasındaki A2 veya a3 ü tıkladığınızda diğer sayfadan verileri atıyor.Bulunamadı demiyor.Çünkü onlar diğer sayfada var.İsterseniz önce benim yolladığım dosyayı deneyin.Öyle yapmalısınız.
Yoladığınız dosyayı denemelisiniz.Eğer yoladığınız dosya çalışıyorsa kodları kendi dosyanıza atmalısınız.Çalışmıyorsa kodları yazan kişiye a2 hücresine tıkladım diye nokta vererk bildiriniz ve o kişi baksın soruna.
Aöa sisze yollanan dosa çalışıyorda siz kodları alıp başka bir dosyaya kopyalıyorda çalıştıramıyorsdanız bilinki mutlaka sizde hata vardır.
Zaten böyle soru soran kişiler buna hiç dikkat emiyoralr.
Kodları hemn alıp kendi dosyalarıma kopyalıyorlar sonrada çalışmıyor diyorlar.Bir bak bakalım yolladığın dısyada kodlar çalışıyormu.
İşte böyle.Bizde burada bunları anlatabilmek için satrılarca yazı yazıyoruz.Ama kaç kişye yazılır.Bir kişi değiş iki kişi değil günde onlarca kişiye yapıyoruz.Başa çıkılacak gibi değil.:cool:

Syn.GİZLEN sizin gönderdiğiniz dosya üzerinde çalışıyorum şu anda. yazdığınız kodu hiçbir yere kopyalamadım bunu bilmenizi isterim.emeğe saygım sonsuzdur. Ben anlatamadım,gönderdiğim dosyanın banka sayfasındaki hesap numaralarını örnek olarak yazdım Personel sayfasında herhangi bir sıra noya tıkladığımda banka sayfasına aktarılacak bilgileri göstermek için yazmıştım personel sayfasında mesela 25 e tıkaladığımda banka sayfasına adı soyadı ve hesap no sunu aktarsın .hepsi bu Tşk.

bu forumda gerek sizden gerekse diğer uzman arkadaşlardan edidiğim bilgileri hiç bir zaman kendime maletmemişimdir. Emeğe saygısı olmayanın kendisine saygısı olmadığı inancındayım.

personel sayfasındaki hesap numaraları ile banka sayfasındaki hesap numaralarını karşılaştırmasına gerek yok Evren Bey Personeldeki bilgileri aktarsın yeterli 1 itıkladım karşısındaki bilgileri10 u tıkladım karşısındakileri 35 i tıkladım karşısındakileri banka sayfasında altalta sıralasın yeterli

personel sayfasındaki hesap numaraları ile banka sayfasındaki hesap numaralarını karşılaştırmasına gerek yok Evren Bey Personeldeki bilgileri aktarsın yeterli 1 itıkladım karşısındaki bilgileri10 u tıkladım karşısındakileri 35 i tıkladım karşısındakileri banka sayfasında altalta sıralasın yeterli
Konu değişti.
Tıklanan satır banka sayfasının en alttaki boş satırnamı eklenecek?

Kusura bakmayın.
Hata bendeymiş.Soruyu yanlış anlamışım.
Dosyayı güncelledim.2 numaralı mesajda günceledim.:cool:

tebrik ederim Sn. Evren bey tam istediğim gibi olmuş Lütfen kusura bakmayın derdimi anlatnada biraz problem oldu. çalışmalarınızda başarılar dilerim.

tebrik ederim Sn. Evren bey tam istediğim gibi olmuş Lütfen kusura bakmayın derdimi anlatnada biraz problem oldu. çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Geri