• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfadaki veriyi başka sayfalara aktarma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
selam
öncelikle TEŞEKKÜRLER
çalışmalarınız çok başarılı inşallah sizin gibi olabilirim :)
Bunun için Z/A sütununa bir çeki düzen verelim. Excelin anlayabileceği bir standarda sokalım. dikkat ederseniz kimi "9 / 6 YIL" görünürken kimi "9 / 6 YIL" kimi de "6 YIL 28 AY" görünüyor.

Z/A yı şu şekilde açıklamaya çalışayım 9/6 yıl imal tarihinde 9 yıl sonra servisten çıksın veya servise girdiği tarihten 6 yıl sonra servisten çıksın... yani bazı ürünler imalde 1 ay sonra servise giriyor dolayısıyla 6 yıl geçerli oluyor veya imalden 8 yıl sonra servise giriyor bu seferde imal dolduğu için 9 yıl geçerli oluyor...
6YIL/28AY da aynı şekilde imalden 6 yıl sonra veya sevise verildikten 28 ay sonra...
dosya değil sayfa demiştim.
Z-A için söylüyorsunuz öyle değil mi? Silme işlemi yapmayacaksanız, sadece değiştirme işlemi yapacaksanız o zaman sizin dediğiniz gibi yaparız.
evet sayfa demiştim dediğim tam olarak buydu... silme işlemi değilde ilave işlemi olursa daha güzel olur...

Yapılan Bakımlar Formunda sorgulama işlemleri tamamlandı.
Bu form üzerine daha sonra yeni kayıt ekleme, düzenleme yapacağım. Daha sonra da önizleme ve yazdırma yapacağım. Önerileriniz nelerdir?
yeni kayıt ekleme çok güzel olur... ve eski bakımlarıda bu şekilde saklamış oluruz... saklanan kayıtları yapılan bakımlar menüsünden ulaşılabilir mi _?_ yapılan bakımlar menüsünde uçak bazında aramada o uçağa ait tüm bakımlara ulaşılabliirmi_?_

bakım sorgulama ekranındaki bakım durumuna göre sorgulamaya bakımı yaklaşanlar diye bir kriter ekleyebilirmiyiz bakımına 45 gün ve aşağısı kalanlar bu sayfada olacak şekilde gerekirse bakımı geçenleri kaldırabilirizde...
Aynı dosyaya Z-A formu ve sayfası ekledim.
Şu an için form sadece sayfadaki verileri alıyor.
Z-A Formu listeye otomatik servis çıkışının bulunmasını ekleyeceğim.
Z-A Formu üzerinde sorgulama ekleyeceğim
Z-A Formu üzerinden yeni kayıt ekleme ve değiştirme ekleyeceğim.
excel bölümünde formüller yazılı ama çalışmıyor..
sorgulamada bakım ekranındaki gibi sorgulamalar yeterli olabilir...
uçak adına göre
malzeme tipine göre
malzeme durumuna göre(değişimi yaklaşanlar(45 gün kalanlar) tamamlananlar şeklinde)
yeni kayıt ekleme bakımda tarif etmeye çalıştım ama ne kadar başarılı oldum bilmiyorum...

ve en önemlisi bu faydalı çalışmaları nerden nasıl yapıyorsunuz_?_bunuda açıklarsanız bende burda işi biraz daha anlayarak uğraşırım...veya sizin bu çalışmalarınızı anlatan bir kaynak tavsiye edebilirmisiniz_?_

Selam,
3.çalışma ektedir. İnceleyiniz.
Z-A formunu şu şekilde yaptım:
9 / 6 yıl tek sütunda bulunuyordu. Bunu ben yanyana iki farklı sütunda yaptım. Yani, bir sütunda 9yıl diğer sütunda 6yıl var. Sayfadaki Sütun başlıklarını kodları hazırlarken ben yazdım, siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Sadece ay ve yıl'ları tanıyor. Tanıma şekilleri şöyle;
9yıl, 9 yıl, 9YIL, 9 YIL gibi de tanıyacaktır. 9-yıl, 9-YIL, 9-Yıl gibi de tanıyacaktır. Mantık şu; hücrede "ay" ve "yıl" metinleri var ise, kesinlikle etrafında bir sayı olmalı. yada bir sayı var ise yanında kesinlikle ay veya yıl metinleri olmalı. yoksa program hata verebilir.
zaten siz ya ay ya yıl gireceksiniz ve yanında da kaç ay veya kaç yıl olduğunu gösteren bir sayı olacaktır, öyle değil mi?

Sizin önceki örnek dosyalarınızdan istifade ile aşağı izah ettiğim gibi yenilikler yaptım;
Not: 2.çalışmamdaki sarı sütun geçici idi. karşılaştırma için koymuştum. buunu işini artık Listview listesinde hesaplanacak.
Bu programı kullanırken zaten hiç FONKSİYON kullanmıyorum.

ZA Formunu açtığınızda ZA sayfasından tüm bilgileri listelediği gibi, sizin arzu ettiğiniz hesapları da yapıp listview'de listelemektedir.
İmal tarihi veya Servis giriş tarihi boş bırakılmış ise, servis çıkış tarihi boş olacak ve notlar kısmına da not düşecektir.
imal tarihi+YIL ve Servis giriş tarih+YIL, 2 tarihten hanigisi küçük ise o servis çıkış tarihi olacaktır.

ZA formu ile ilgili diğer yapılacakları formun üzerine yazdım.

diğer sorularınıza gelince;
Bakım sorgulamaya istediklerinizi yapabiliriz. Yapılan bakımlar ile istediklerinizi de yapabiliriz. Hem kendi işimle hem de sizin gibi diğer arkadaşlar ile ilgilenirken bazen hatlar karışıyor. Adım adım gidelim hem ben, hem de sizlerin riayet etmesi gerekiyor.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bakım Takip Programı

----------------------

Son düzenleme:
merhaba
daha önce sayın Ergün GÜLER ile devam ettiğimiz konuyu buraya taşıyorum....

yapılan bakımların ve değiştirilenmalzemelerin kayıtlarının tutulduğu bir program hazırlamak için uğraşıyoruz... konu burdan devam etsin istedik.... herkese kolay gelsin...

Selam,
Sayın sezai68, ne demek istediğinizi anlayamadım? eklediğiniz dosya bu konudan devam ediyordu. Bu aralar çok yoğunum. Dosyanız ile ilgilenemiyorum. En kısa zamanda ilgileneceğim. dosya üzerinde açıklamalarını yaptığım özellikleri yapacağım.
Yanlız gelişmeleri tek dosya üzerinden yapalım. Şunu demek istiyorum: ben çalışmayı güncelledikçe ekliyorum. Sonra siz son eklenen dosyadan daha eskiler üzerinde çalışıp tekrar yollarsanız, benim güncellemelerim ile, sizin güncellemeleriniz karışabilir.
Ben size yeni çalışmayı yollayana kadar, Siz de bu esnada dosyayı inceleyiniz. Ne nedir? ne işe yarar? kodlar nasıl çalışıyor? öğrenmeye çalışınız.
Özelden sorularınıza gelince; çok çok özel olmayan sorularınızı bu konu altında sorarsanız iyi olacaktır.
Size gönderdiğim dosyayı tamamıyla kendim hazırlıyorum. Kaynağı excel.web.tr, çalışmak ve meraktır. Makro ve VBA hakkında hiçbir bilginiz yok ise, bu sitede her türlü kaynak bu sitede mevcuttur. program yapmak hayal gücünüze bağlıdır. Yoksa size sunduğum programın ve hatta kodların birebir benzerini bulamazsınız. Ama Kod mantıklarını binlerce benzerini bulabilirsiniz.
ben de hiçbirşey bilmiyordum. Sora sora, daha çok kendim örnekler ve denemeler yapa yapa öğrendim. Önce FONKSİYON'ları öğrendim. Detaylı Çalışmalarımı tamamıyla fonksiyonlar ile yaptım. Daha sonra hiçbir fikrim yok iken MAKRO ve VBA öğrenmek istedim. İlk başta aman ALLAH'ım nasıl öğreneceğim? neresinden başlayacağım derken, beni birden girdap gibi içine çeki verdi. Eminim size benzer şeyler yaşayacak ve çok şeyler öğreneceksiniz.
Sorduğunuz sorunun yapısı ve üzerinde çalıştığınız dosyanın içerdiği iş işleyişi sizin için bulunmaz bir fırsattır. Hedef olmadan ezbere şeyler öğrenilemez ve hafızada kalmaz diye düşünenlerdedim. Bu yüzden kendi kendinize çalışmalarınıza yatkın meraklarda ve denelerde bulununuz. Size ilk tavsiyem şudur:
VBA Kod sayfasına ulaşmayı biliyor musunuz? buradan bir modül ekleyiniz. module aşağıdaki kodu yapıştırınız. sayfa, hücre ve değer tanımlayınız. istediğiniz değeri istediğiniz sayfanın istediğiniz hücresine aktarma yapınız.
Örnek:
Kod:
Sub aktar()
Dim sayfam1 As Worksheet

Set sayfam1 = Sheets("Sayfa1")

benim_degerim = "Sezai68"

sayfam1.Cells(1, 1) = benim_degerim
sayfam1.Cells(1, "B") = benim_degerim
sayfam1.Range("C1") = benim_degerim
[Sayfa1].Range("D2") = benim_degerim

MsgBox "aktarma işlemi tamam"

End Sub
bu kodlar üzerinde değişiklikler yaparak ve çeşitlendirerek öğrenmeye ve kavramaya çalışınız.

İyi çalışmalar.

selam
hocam öncelikle en son mesajımı şu şekilde özetleyeyim sizin dediğiniz gibi bakım kayıt programı adı altında yeni bir mesaj oluşturdum o mesajım buraya taşınmış...
verdiğiniz kodları kullanmayı başardım hatta değişiklik felan yaptım...
birşeyler başarmak çok güzel...

hatta değişiklik bile yaptım

Dim sayfam1 As Worksheet
bu kodu çıkardım tamamını sildim yine çalışıyor ustanın iyisi malzeme çırağın iyisi kodu artırırmış :)

birkaç ilave yaparak farklı sayfalara farklı yazılarda yazdırabildim...

inş. dahada geliştireceğim
yardımlarınız için çok sağolun...

selam
hocam öncelikle en son mesajımı şu şekilde özetleyeyim sizin dediğiniz gibi bakım kayıt programı adı altında yeni bir mesaj oluşturdum o mesajım buraya taşınmış...
verdiğiniz kodları kullanmayı başardım hatta değişiklik felan yaptım...
birşeyler başarmak çok güzel...

hatta değişiklik bile yaptım

Dim sayfam1 As Worksheet
bu kodu çıkardım tamamını sildim yine çalışıyor ustanın iyisi malzeme çırağın iyisi kodu artırırmış :)

birkaç ilave yaparak farklı sayfalara farklı yazılarda yazdırabildim...

inş. dahada geliştireceğim
yardımlarınız için çok sağolun...

Selam,
Dim sayfam1 As Worksheet : sayfam1 bir çalışma sayfadır demektir. Çalışsa bile silmeyiniz.
silinmiş vaziyette sayfam1. yazınız. noktadan sonra birşey çıkmayacaktır.
Silmiş olmasayaydınız. sayfam1. noktadan sonra komutları görecektiniz. Hem silmenin daha bir çok sakıncası var.

Selam,
Dim sayfam1 As Worksheet : sayfam1 bir çalışma sayfadır demektir. Çalışsa bile silmeyiniz.
silinmiş vaziyette sayfam1. yazınız. noktadan sonra birşey çıkmayacaktır.
Silmiş olmasayaydınız. sayfam1. noktadan sonra komutları görecektiniz. Hem silmenin daha bir çok sakıncası var.

selam
Ergün bey dediğinizi anladım bu gönderdiğiniz formüllerde değişiklik yaparak bir sayfaya farklı kelimler farklı sayfalra farklı kelimeler yazdırabiliyorum..

inşallah bir gün program üzerindede buna benzer formüller kullanacağım teşekkürler kolay gelsin...

Selam,
4.çalışma eklendi.
ZA_FORMU'ndaki kolonlara sıralama eklendi. kontrol ediniz.
-- Bundan sonra ZA_FORMU'na sorgulama ekleyelim. Neleri daha çok sorgulayacaksınız? Hepsini detaylı ve açık bir şekilde izah eder misiniz?

-- Bir de, TİP nedir ARAÇ TİPİ nedir? arasındaki farkı anlayamadım?
Daha önceden dosyalarındaki verileri birleştirirken TİP ile ARAÇ TİPİNİ karıştırmış olabilirim. Siz verileri kontrol eder misiniz?

-- Servis çıkış tarihleri istediğiniz gibi hesaplıyor mu? kontrol ediniz.

--ZA.imal ve ZA.servis tarihlerini ayrı kolonlarda yaptım. Farkettiniz mi? hücre içine yıl ay v.s. yazma şeklillerini detaylı izah etmiştim. Bu kurala riayet ediyormusunuz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba
hocam bu yoğun zamanınızda bizlere daha doğrusu bana zaman ayırdığınız için öncelikle teşekkür ederim...

-- Bir de, TİP nedir ARAÇ TİPİ nedir? arasındaki farkı anlayamadım?
Daha önceden dosyalarındaki verileri birleştirirken TİP ile ARAÇ TİPİNİ karıştırmış olabilirim. Siz verileri kontrol eder misiniz?
Hocam düşüncemm şu şekilde
Araç tipi örneğin otomobil
markası opel
model astra
araç no 1453
Z/A malzeme adı kemer

şeklinde ....

ZA_FORMU'ndaki kolonlara sıralama eklendi. kontrol ediniz.
-- Bundan sonra ZA_FORMU'na sorgulama ekleyelim. Neleri daha çok sorgulayacaksınız? Hepsini detaylı ve açık bir şekilde izah eder misiniz?
Arama kriterlerinde en önemli özellik servisten çıkış tarihi.
servisten çıkş tarihini... iki tarih arası belirleyerek veya ser. çıkış tarihine 60 gün kalanlar listede yer alabilir mi_?_
veya
sırası ile araç tipi, markası, modeli, araç nosunu sırası ile belirleyip arama yaptırdığımızda servisten çıkış tarihi 60 gün altında olanlar listelenebilir mi _?_
yani araç tipinden otomobili seçtiğimizde marka model seçeneklerinden kamyon markaları modelleri kalkabilir mi_?_

veya sizin tecrübelerinizdende yararlanmak isterim... frag bakım çalışmasını inceledim... diğer çalışmalarınızda düşünülürse s,z,n fikirleriniz bizlere yol gösterici olabilir...

-- Servis çıkış tarihleri istediğiniz gibi hesaplıyor mu? kontrol ediniz.

--ZA.imal ve ZA.servis tarihlerini ayrı kolonlarda yaptım. Farkettiniz mi? hücre içine yıl ay v.s. yazma şeklillerini detaylı izah etmiştim. Bu kurala riayet ediyormusunuz?

hocam sizin açıkladığınız gibi kullanıldığında formüllerde bir sıkıntı yok.
ıf komutu ile 2 farklı arama gerçekleştirdiniz galiba yada yazılan programramdan ben öyle anladım...

hocam iyi çalışmlar kolay gelsin....

Gerçekten çok özenli bir çalışma bundan sonra bende sizin takipçinizim izniniz olursa eğer elimden gelirse birkaç değişiklik bende yapmaya çalışırım bilmediklerimi de sorarım sizlere :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri