selam
öncelikle TEŞEKKÜRLER
çalışmalarınız çok başarılı inşallah sizin gibi olabilirim
Z/A yı şu şekilde açıklamaya çalışayım 9/6 yıl imal tarihinde 9 yıl sonra servisten çıksın veya servise girdiği tarihten 6 yıl sonra servisten çıksın... yani bazı ürünler imalde 1 ay sonra servise giriyor dolayısıyla 6 yıl geçerli oluyor veya imalden 8 yıl sonra servise giriyor bu seferde imal dolduğu için 9 yıl geçerli oluyor...
6YIL/28AY da aynı şekilde imalden 6 yıl sonra veya sevise verildikten 28 ay sonra...
bakım sorgulama ekranındaki bakım durumuna göre sorgulamaya bakımı yaklaşanlar diye bir kriter ekleyebilirmiyiz bakımına 45 gün ve aşağısı kalanlar bu sayfada olacak şekilde gerekirse bakımı geçenleri kaldırabilirizde...
sorgulamada bakım ekranındaki gibi sorgulamalar yeterli olabilir...
uçak adına göre
malzeme tipine göre
malzeme durumuna göre(değişimi yaklaşanlar(45 gün kalanlar) tamamlananlar şeklinde)
yeni kayıt ekleme bakımda tarif etmeye çalıştım ama ne kadar başarılı oldum bilmiyorum...
ve en önemlisi bu faydalı çalışmaları nerden nasıl yapıyorsunuz_?_bunuda açıklarsanız bende burda işi biraz daha anlayarak uğraşırım...veya sizin bu çalışmalarınızı anlatan bir kaynak tavsiye edebilirmisiniz_?_
öncelikle TEŞEKKÜRLER
çalışmalarınız çok başarılı inşallah sizin gibi olabilirim
Bunun için Z/A sütununa bir çeki düzen verelim. Excelin anlayabileceği bir standarda sokalım. dikkat ederseniz kimi "9 / 6 YIL" görünürken kimi "9 / 6 YIL" kimi de "6 YIL 28 AY" görünüyor.
Z/A yı şu şekilde açıklamaya çalışayım 9/6 yıl imal tarihinde 9 yıl sonra servisten çıksın veya servise girdiği tarihten 6 yıl sonra servisten çıksın... yani bazı ürünler imalde 1 ay sonra servise giriyor dolayısıyla 6 yıl geçerli oluyor veya imalden 8 yıl sonra servise giriyor bu seferde imal dolduğu için 9 yıl geçerli oluyor...
6YIL/28AY da aynı şekilde imalden 6 yıl sonra veya sevise verildikten 28 ay sonra...
evet sayfa demiştim dediğim tam olarak buydu... silme işlemi değilde ilave işlemi olursa daha güzel olur...dosya değil sayfa demiştim.
Z-A için söylüyorsunuz öyle değil mi? Silme işlemi yapmayacaksanız, sadece değiştirme işlemi yapacaksanız o zaman sizin dediğiniz gibi yaparız.
yeni kayıt ekleme çok güzel olur... ve eski bakımlarıda bu şekilde saklamış oluruz... saklanan kayıtları yapılan bakımlar menüsünden ulaşılabilir mi _?_ yapılan bakımlar menüsünde uçak bazında aramada o uçağa ait tüm bakımlara ulaşılabliirmi_?_Yapılan Bakımlar Formunda sorgulama işlemleri tamamlandı.
Bu form üzerine daha sonra yeni kayıt ekleme, düzenleme yapacağım. Daha sonra da önizleme ve yazdırma yapacağım. Önerileriniz nelerdir?
bakım sorgulama ekranındaki bakım durumuna göre sorgulamaya bakımı yaklaşanlar diye bir kriter ekleyebilirmiyiz bakımına 45 gün ve aşağısı kalanlar bu sayfada olacak şekilde gerekirse bakımı geçenleri kaldırabilirizde...
excel bölümünde formüller yazılı ama çalışmıyor..Aynı dosyaya Z-A formu ve sayfası ekledim.
Şu an için form sadece sayfadaki verileri alıyor.
Z-A Formu listeye otomatik servis çıkışının bulunmasını ekleyeceğim.
Z-A Formu üzerinde sorgulama ekleyeceğim
Z-A Formu üzerinden yeni kayıt ekleme ve değiştirme ekleyeceğim.
sorgulamada bakım ekranındaki gibi sorgulamalar yeterli olabilir...
uçak adına göre
malzeme tipine göre
malzeme durumuna göre(değişimi yaklaşanlar(45 gün kalanlar) tamamlananlar şeklinde)
yeni kayıt ekleme bakımda tarif etmeye çalıştım ama ne kadar başarılı oldum bilmiyorum...
ve en önemlisi bu faydalı çalışmaları nerden nasıl yapıyorsunuz_?_bunuda açıklarsanız bende burda işi biraz daha anlayarak uğraşırım...veya sizin bu çalışmalarınızı anlatan bir kaynak tavsiye edebilirmisiniz_?_