• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfada sadece izin verilen yerlere veri girişi yapabilme sorunu

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Arkadaşlar merhaba , hazırlamış olduğum teknik raporda sadece açık mavi çerçeve içindeki hücrelere veri girişi yapılsın istiyorum.Sayfayı koruma yöntemiyle bunu gerçekleştirebiliyorum ama o zaman da formüller de sıkıntı oluşuyor.Ekteki dosyada görülen hücrelere veri girişine izin veren makro kodları nasıl olmalıdır.
saygılarımla,

Ekli dosyalar

Arkadaşlar merhaba , hazırlamış olduğum teknik raporda sadece açık mavi çerçeve içindeki hücrelere veri girişi yapılsın istiyorum.Sayfayı koruma yöntemiyle bunu gerçekleştirebiliyorum ama o zaman da formüller de sıkıntı oluşuyor.Ekteki dosyada görülen hücrelere veri girişine izin veren makro kodları nasıl olmalıdır.
saygılarımla,

Formüllerde sıkıntı oluyor derken?

Makro , yeni sayfa ürettikten sonra önceki sayfadan verileri alıp , kilitli hücrelere yazmaya çalışırken hata veriyor demek istedim Necdet bey, belki şöyle yapabilirim , kodlar çalışmaya başlamadan önce sayfanın kilidini açıp , yeni sayfaya kopyaladıktan sonra da son işlem olarak tekrar sayfa korumasını aktifleştirebilirim ama bu uzun bir işlem olur sanırım.

Kod başlangıcına
Kod:
 ActiveSheet.Unprotect
Kodun sonunada
Kod:
ActiveSheet.Protect
yazınca istediğim oldu , Necdet bey buna alternatif olarak ne yazılabilir , mesela çalışma sayfasının sadece (E4:E23;K5;L22:P55) hücrelerine veri girişi yapılabilmesi için sayfanın worksheet_change kısmı komutunun içine ne yazmak gerekir?

Geri