• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfada combox benzeri bir controlle veri girmek ve eşleşen değerin diğer fiyat vb.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2021
Selam ARkadaşlar;

Excelde İadeler sayfasında iadeleri girerken aşağıdaki anlattığım gibi bir combox dan girmek istiyorum. Nasıl yapılabileceğini anlatabilirseiz sevinirim. Örnek olması için yapmak istediklerimi ve içince örnek olan bir dosya ekliyorum.

1- Burdaki değerleri TANIMLAR SAYFASINDAN bir combox şeklinde ilk birkaç harfi yazılınca TANIMLAR sayfası A sutunda bulunan değerleri çıkacak şekilde ve doğrulamalı olarak (yani farklı bir değer girilmesine izin verilmeden) nasıl aldırabilirim.
2- Ve Tanımlar sayfasında A SUTUNDAKİ verilerden bir değer seçince buraya İADELER Sayfasındaki C sutununa TANIMLAR Sayfasındaki B Sutundaki birim değeri getirmek isitiyorum.
3- Aynı Şekilde İADELER sayfasına F sutununa da TANIMLAR sayfasındaki C sunundaki birim fiyat değerini nasıl getirdebilirim.

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sn. uzmanamele beyin verdiği linkleri inceledikten sonra ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

TANIMLAR sayfasındaki listenizin alfabetik sırada olması gerekiyor aksi halde doğrulama menüsü doğru çalışmaz.

Doğrulama uygulanmış hücrelerde bir harf yazdıktan sonra yandaki liste butonuna tıkladığınızda uygun kayıtlar listelenecektir.

Ekli dosyalar

Geri