• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa2'den veri bulan ve düşey ara gibi çalışan kod

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adobul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe 11.5612.5606
Merhaba,

Çalışmamda kullanmak için bir koda ihtiyacım var. Araştırıp bulduğum örnek kodlardan uyarlama yapmaya çalışsam da bilgim yeterli gelmedi. İstediğim Sayfa1 'de A sütununa girilen değer, veri sayfası olan Sayfa2 'den bu değeri alıp B sütununda yanına yazacak. Sayfa1 deki A sütunu veri giriş alanı olacak ve kod bu alan için geçerli olacak. Sayfa2 deki B sütunundaki eşdeğer satırı bulup yanındaki C sütunundaki veriyi yazacak. Enter sonrası çalışacak bir kod olmalı ve imleç de Sayfa1 de C sütununa geçmeli.

Açıklamama ek olarak örnek dosya ekliyorum. Yardımcı olacak üstadlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sn. excelapachi, ilgin için teşekkürler ancak bendeki uygulamada da aynı şekilde formülle çözüyorum işimi ancak veri sayısı çoğaldıkça yer kaplıyor. Bunu kod yardımıyla yapmak istiyorum. Çözümü olduğunu biliyorum ama kodu uyarlayamadım kendi çalışmama. Bunu sağlayacak koda ihtiyaç var.

değerli uzman arkadaşlardan bu konuda bir önerisi olan yok mudur?

Sanırım önerisi olan yok.. Neyse ben de bu arada bulduğum kodlardan bir şeyler uyarlamaya çalıştım. Bazı detaylar hariç istediğim sonucu getirdim. Yararlı olabilir diye kodu ekliyorum.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Not Intersect(Target, Range("A4:A10000")) Is Nothing Then
On Error Resume Next
If Target = "" Then Exit Sub
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("ParçaBilgi").Range("B:B"), Cells(Target.Row, "A")) > 0 Then
Cells(Target.Row, "B") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(Target.Row, "A"), Sheets("ParçaBilgi").Range("B:C"), 2, 0)
Else
Cells(Target.Row, "b") = "Aradığınız değer bulunamadı."
End If
End If
End Sub

Tekrar merhaba,

Yalnız bu kod sadece veriyi bulup B sütununa yazıyor. Düşeyara formülü ile yapınca veri değişimi olduğu zaman çalışma sayfası her açıldığında güncelleyerek değişiklikleri yapıyor. Bu özellik yukarıda verilen kod ile sağlanamıyor. Bunun için önerisi olan var mıdır?

Geri