• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa2 deki yazdır butonuna basıldığında tüm boş olmayan kayıtlar yazılsın

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
üstatlar ekteki dosyada 1. sayfaya veriler giriyoruz 2. sayfada ise yazdır butaonu ile tek tek yazıyoruz..amacımız ek defa yazdır deme ile bütün kayıtların çıktısını alabilme.
başarabilirsek her kayıdı almak için pc başında oturup kontrol etmem gerekmeyecektir....
ilginiz için teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Şu kodları deneyiniz:
Kod:
Sub makro1()
Dim sm As Worksheet

Set sm = Sheets("sayfa2")

ilk = InputBox("Başlangıç numarasını giriniz")
son = InputBox("Bitiş numarasını giriniz")

yazdır = MsgBox(son - ilk + 1 & " adet sayfa bastırılacaktır: emin misin?", vbYesNo, "Print")
If yazdır = vbYes Then
For i = ilk To son
sm.Range("w2") = i
sm.PrintOut Copies:=1
Next
End If

End Sub

Bu kodlar önce başlangıç numarasını sonra bitiş numarasını soracak, girdiğiniz sayılara göre kaç tane sayfa basılacağını gösterip onayınızı isteyecek, onay verirseniz yazdıracaktır. Eğer sayı belirlemek değil de tümünü tek komutla yazdırmak istiyorsanız kodlarda değişiklik yapmak gerekecektir.

üstat kodu yapıştırdım ama sanırım beceremedim kodu sayfaya yapıştırabilirseniz sayfaya çok yardımınız dokunmuş olur..çok oluyorum ama kusura bakmayın

Gönderdiğiniz dosyada module1 içinde makro1 diye kodlar var o kodların yerine bu kodları yapıştıracaksınız.

Ya da bu kodların en başındaki makro1 kısmını makro2 ya da istediğiniz başka bir isimle değiştirn, sayfa 2'deki yazdır düğmesine sağ tıklayıp makro ata deyin ve bu yazdığınız makroyu seçin.

Geri