• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa2 de bulunan 20 adet sayfadan istediğimizi yazdırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kontto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2013 kullanıyorum
verisiyon türkçe
İyi günler arkadaşlar sayfa1 de veri girişlerim var ve girdiğim veriler sayfa2 ye kaydediliyor. Benim sizden ricam sayfa2 de 20 sayfa oluşmuş durumda ben bu sayfalardan istediğimi sayfa1 de oluşturacağım bir makro ile yazdırabilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim. Örnek : sayfa1 de A1 satırına 13 yazdığım zaman makroya tıklayarak sayfa2 de 13. sayfayı yazdırabilirmiyim.

Yazdırmaktan kastınız seçtiğiniz sayfayı yazıcıya göndermekmi yoksa sayfa1'e almakmıdır. Eğer sayfa1'e almaksa bir örnek dosya ekleyiniz.

Sayfa1 den, bir yazdır butonu ile sayfa2 de bulunan verilerden istediğim sayfayı yazdırmak istiyorum. Örnek olarak. sayfa2 de yer alan A1:G1 ve A50:G50 aralığını yazdırmak istiyorum veya A100:G100 ve A150:G150 aralığını yazdırmak istiyorum. Bir başka değişle sayfa2 de sayfa yapısı ayarlanmış 200 sayfadan herhangi birini yazdırmak istiyorum.

Bunun için gerekli kodu makro kaydet yöntemi ile elde edebilirsiniz. Aşağıdaki kodda from ve to ifadeleri yazdırılacak başlangıç sayfası ve bitiş sayfasını ifade ediyor. Bu iki değeri örneğin bir hücreye bağlayarak değişken hale getirebilirsiniz. Aşağıdaki kodda sadece 4. sayfa yazdırılmaktadır.

Kod:
sheets("sayfa2").PrintOut From:=4, To:=4, Copies:=1, Collate:=True

levent bey öncelikle ilginizden dolayı teşükkür ederim. Göndermiş olduğunuz kod çalışıyor ancak ben sayfa2 de yer alan sadece 4. sayfayı değil istediğim sayfayı yazdırmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olursan sevinirim. Bu arada internet kapanmıştı benim bayadır giremedim. Ancak bugün girebildim.

Geri