• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa üzerinden combobox ile süzme

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Saygıdeğer arkadaşlar..! Ekli dosyada; sayfa üzerine konan combobox ile süzme belirlenen alan içerisinde süzme yaptıramıyorum.. Bir el atabilirseniz sorunum çözülmüş olacak..

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:

Sayın Orion1 örneğinizi kendi dosyama uyguladım ama ilk çalıştırdığımda süzmeyi belirtilen aralıktan yani 7 satırdan değil de 2. satırdan yapıyor. ikinci kez çalıştırdığımda normal çalışıyor.Boşluğa tıklayıp combobxu tekrar kullandığımda aynısı oluyor.

7. satırın üzerinde tablo başlıklarım falan var. comboboxu 5. satırda bir yere yerleştirmem gerekiyor. Ancak dediğim gibi ilk çalıştırdığımda 2. satırdan süzme yapıyor ve combobox yerinden fırlayıp süzme yapılan satırların altına gidiyor.

Düzeltmede yardımcı olursanız yaptığınız kod lama işime yarayacak.

Teşekkürler...

Sayın Orion1 örneğinizi kendi dosyama uyguladım ama ilk çalıştırdığımda süzmeyi belirtilen aralıktan yani 7 satırdan değil de 2. satırdan yapıyor. ikinci kez çalıştırdığımda normal çalışıyor.Boşluğa tıklayıp combobxu tekrar kullandığımda aynısı oluyor.

7. satırın üzerinde tablo başlıklarım falan var. comboboxu 5. satırda bir yere yerleştirmem gerekiyor. Ancak dediğim gibi ilk çalıştırdığımda 2. satırdan süzme yapıyor ve combobox yerinden fırlayıp süzme yapılan satırların altına gidiyor.

Düzeltmede yardımcı olursanız yaptığınız kod lama işime yarayacak.

Teşekkürler...

Örnek dosyanızı yükleyiniz.:cool:

Dosyanız ektedir.
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Range("A6:T100").AutoFilter

Ekli dosyalar

Sayın Orion1 tamam şimdi oldu. Çok sağolun.
Sizden bir ricam var, eğer combobox filtresini kullanırsam Üstteki toplamları da bu filtreye göre yapmasını sağlayabilir misiniz.
Dosyada toplam alıyor da filtreye göre düzeltmesini istiyorum ama yapamadım.

Yaparsanız sevinirim yapamazsanızda canınız sağolsun...

Sayın Orion1 tamam şimdi oldu. Çok sağolun.
Sizden bir ricam var, eğer combobox filtresini kullanırsam Üstteki toplamları da bu filtreye göre yapmasını sağlayabilir misiniz.
Dosyada toplam alıyor da filtreye göre düzeltmesini istiyorum ama yapamadım.

Yaparsanız sevinirim yapamazsanızda canınız sağolsun...

5nci satıra süzülenlerin toplamını alıyor.
dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
If ComboBox1.Value = "" Then GoTo atla
Range("A6:T100").AutoFilter field:=3, Criteria1:=ComboBox1.Value
atla:
For X = 7 To 20
    Cells(5, X).Value = WorksheetFunction.Subtotal(9, Range(Cells(7, X), Cells(Rows.Count, X)))

Next
end sub

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim sn. orion1 fevkalade oldu.

Elinize sağlık.

Tekrar selamlar,

Arkadaşlar ekteki tablomda Şehir: ve Brim: Combobox um daki süzdürmeyi birbiri ile bağlantılıyabilir miyiz.

Yani Şehir Comboboxundan bir değer seçtiğimde o değere göre listeleyecek Brim combobox una değer girdiğimde ise sadece Şehir ve Brim comboboxunda eşleşenleri listeleyecek. veya Önce brim süzüp sonra şehir süzdüğümde birbirleri ile eşleşenleri listeleyecek.

Şu an sadece tek başlarına süzme yapıyorlar.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

http://s3.dosya.tc/server17/MYb1xV/Ara_List-Kopya.rar.html

Ekli dosyalar

Tekrar selamlar,

Arkadaşlar ekteki tablomda Şehir: ve Brim: Combobox um daki süzdürmeyi birbiri ile bağlantılıyabilir miyiz.

Yani Şehir Comboboxundan bir değer seçtiğimde o değere göre listeleyecek Brim combobox una değer girdiğimde ise sadece Şehir ve Brim comboboxunda eşleşenleri listeleyecek. veya Önce brim süzüp sonra şehir süzdüğümde birbirleri ile eşleşenleri listeleyecek.

Şu an sadece tek başlarına süzme yapıyorlar.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

http://s3.dosya.tc/server17/MYb1xV/Ara_List-Kopya.rar.html

dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox2_Change()
If ComboBox2.Value = "" Then GoTo atla
Range("A6:T100").AutoFilter field:=2, Criteria1:=ComboBox2.Value
atla:
If ComboBox1.Value = "" Then GoTo atla2
Range("A6:T100").AutoFilter field:=3, Criteria1:=ComboBox1.Value
atla2:
For X = 7 To Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row
    If Rows(X).RowHeight <> 0 Then
        No = No + 1
      Cells(X, 1) = No
    End If

Next
 For X = 7 To 20
    Cells(5, X).Value = WorksheetFunction.Subtotal(9, Range(Cells(7, X), Cells(Rows.Count, X)))

Next
end sub

Ekli dosyalar

Sayın Orion1 Çok Teşekkür ederim çalışıyor.

Geri