Sayfa korumasını kısıtlamak

Excel Vers. ve Dili
Office - 2019 - Türkçe
Merhaba,

Sayfa koruması A1

Sayfa korumasının Veri menüsünden Gruplandır ve seviyelendir sekmesinden yapmış olduğum kısımda çalışmamasını fakat diğer bölümlerde
sayfayı korumaya devam etmesini istiyorum ((+)Olduğu bölümde olmasını istemiyorum.)

Örnek:Eylül ayının başındaki (+) tıkladığımda Eylül ayı dökümanlarını görebileyim, fakat sayfa içine müdahale edemeyeyim.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Şifre

Koruma şifresinide verirsen yardımcı olmaya çalışırım arkadaşım.

merhaba.
verilerin girilmesini istediğiniz yerleri tarayıp hücreleri biçimlendirmeye girin
ordan koruma bölümündeki kilitin çekini kaldırın. daha sonra sayfaya tekrar
koruma yapın. kilitlerini kaldırdığınız hücrelere veri girilebilecek ama diğerlerine
girilemeyecek...

Excel Vers. ve Dili
Office - 2019 - Türkçe
merhaba.
verilerin girilmesini istediğiniz yerleri tarayıp hücreleri biçimlendirmeye girin
ordan koruma bölümündeki kilitin çekini kaldırın. daha sonra sayfaya tekrar
koruma yapın. kilitlerini kaldırdığınız hücrelere veri girilebilecek ama diğerlerine
girilemeyecek...
Sn;tttimsah

Resim olarak da ekledim. Sadece gri olan kısmın üstte (1) (2) yazıyor altında (+) işaretli olan kısımda koruma istemiyorum, oralara müdahale edip grupların içini görebilsinler, Kırmızı olan kısımda sadece okuya bilsinler.

Excel Vers. ve Dili
Office - 2019 - Türkçe
Yapılması mümkün değilmi.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn Seceren

Malesef o dediğiniz şekilde sayfa koruması yapılamıyor. Sayfa koruması yapılırken bazı özellikler (satır sil, hücre biçimlendir gibi) açık bırakılabiliyor ama gruplandır ve seviyelendir komutları için böyle bir şansımız yok.

Excel Vers. ve Dili
2003-Turkce
Kısıtlı sayfa koruması

Herkese Merhaba. Foruma bugün üye oldum. Ama uzun zamandır okuyucu olarak aranızdaydım. Excel gibi forum konusunda da acemiyim ve umarım doğru yere yazmışımdır. Benim öğrenmek istediğim bir konu var. Formüllerin görünmemesi ve korunması için formül olan hücreleri seçip hücre biçimlendirmesinden gerekli işlemleri yapıp, yapılmasını istediğim işlemlere izin verdikten sonra sayfayı koruma altına alıyorum. Sonrasında istediğim hücrelere veri girişi yapabiliyorum. Formüllü hücrelere ise giriş yapamıyorum. Buraya kadar iyi ama benim yapmak istediğim satır ekleyip, silebilmek ve hücre biçimlendirmesinden hücre birleştirin aktiv olması. Bunları yapabilmem mümkün mü öğrenmek istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn ozafak

Foruma hoşgeldiniz. Sorularınız güncel soru başlıkları ile ilgili değilse yeni başlık açıp sorabilirsiniz. Burada yaptığınız gibi 5-6 ay önce açılmış başlıklara eklemenize gerek yok.

Sorunuzun cevabı şöyle;

Sayfayı korumaya alırken gelen seçeneklerde işaretleme yaparak istediğiniz özelliği kısıtlayabilir, istediğiniz özelliği açık bırakabilirsiniz. Ekteki resme bakınız.

Excel Vers. ve Dili
2003-Turkce
Sn Mehmet Bey, çok teşekkür ediyorum. Dediğim gibi forum konusunda acemiyim. Daha dikkatli olacağıma emin olabilirsiniz.