• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa koruma uyarısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zahir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Merhaba arkadaşlar;
Kullanıcılarımızın formülleri bozmaması için bir sayfaya iki adet buton koydum. Bunlardan biri sayfayı koruyorken ikincisi sayfa korumasını kaldırıyor.

Sub korumaKoy()
ActiveSheet.Protect 'Bu arada bu kodu genişletip tüm izinleri vermek istedim ama olmadı
End Sub

Sub korumaKaldır()
ActiveSheet.Unprotect
End Sub

Ancak korumayı kaldıran kullanıcı gerekli işlemi yaptıktan sonra tekrar korumayı koyması gerekirken unutabiliyor. Bende unutmayı önlemek için sayfa koruması kaldırıldıktan sonra bir hücreye yanıp sönen "Sayfa koruması açık" uyarısı vermek istiyorum. Tabi bu aşamaya gelmek için önce basitten başlayayım dedim ama oda olmadı.
Şöyleki; sayfanın change olayına şu kodu yazayım bakalım ne olacak dedim :

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Sheets("Üretim").Protect = True Then MsgBox ("korumalı")
End Sub

Sonuç : hiçbirşey olmadı :)

Bu işlemleri geliştirmek için yardımcı olursanız çok sevinirim zira genel kullanımı olabilecek bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

Bu iyi bir yöntem değil.Excel için.
Bence başka bir şey düşünün.:cool:

Doğrulama koyacaktım ama doğrulamada hücre içeriği temizlenebiliyor. Yaptığım dosyanın ana teması veri girişi yapmak bu yüzden korumanın olması çok fazla etkilemiyor. Yani çok sık koruma kaldırıp tekrar koyulmuyor. Ayrıca formüller üzerinde yapacakları yanlış bir işlem kendilerini şirket sahipleri karşısında zor duruma bırakabilir. Önemli raporlar sunuluyor çünkü. Sizin tecrübelerinizle verebileceğiniz bir tavsiye varsa alabilirim tabi.

Merhaba,
Sayfa koruma seçeneği bölümünde kullanıcıların aralıkları düzenlemesine izin ver kısmından istediğiniz aralığa şifre koyabilirsiniz. Korumaya alma unutulsa bile çalışma kitabı kapandığında bu bölümü otomatik olarak korumaya alacaktır. Böylece makroya ihtiyacınız kalmaz ve daha güvenli ve basit bir işlem yapmış olursunuz.

Selamlar,

Amacınız sadece formüller korumak ise aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

İlk olarak sayfanızdaki tüm hücreleri seçin. Seçili alan üzerinde sağ tıklayın. Hücreleri biçimlendir menüsünü açın. Koruma sekmesinden "Kilitli" seçeneğini seçip tamam tuşuna tıklayın.

Daha sonra veri girişinin serbest olmasını istediğiniz hücreleri seçin. Ve yukarıdaki kilitleme işlemini tekrarlayın. Fakat bu sefer "Kilitli" seçeneğini pasif yapın.

Bu aşamadan sonra sayfanızı koruma altına alırsanız kullanıcılar formüllerinizi bozamazlar.

Sn Korhan AYHAN; zaten bende öyle yaptım. Ancak sayfa üzerinde birtakım işlemler bu durumda kısıtlanıyor. Örnek verecek olursam veri girişi yaparken tarihler karışık giriliyor. Daha sonra tarihe göre sıralama yapmak istediğinizde, sayfayı korurken sıralamaya izin dahi verseniz yalnızca kilitli olmayanlara sıralama izni veriyor. Bir bütün olarak veriyi sıralamak için sayfa korumasını kaldırıp sıraladıktan sonra tekrar sayfayı korumak gerekiyor. Tabi öyle ışık yanmasına sönmesine de gerek yok :)
Şöyle yapayım dedim ama sayfa 2.kodu ekleyince bu seferde sayfa korumasını kaldırmıyor nedense

Sub korumaKaldır()
ActiveSheet.Unprotect
Range("h1") = "Sayfa Koruması Açık"
End Sub

Kodu 1.sıraya alınca düzeldi :)
Sub korumaKaldır()
Range("h1") = "Sayfa Koruması Açık"
ActiveSheet.Unprotect
End Sub

Arkadaşlar sizleri uğraştırmamak adına kendim yapmaya çalışacağım ama yanıp sönen bir yazı yapmanın mantığı nedir. Uzun bir döngü kurup o döngüyü yavaş bir şekilde çalıştırmak mı. Döngünün içine yazıyı bir yazıp bir silmek şekilnide mi?

Selamlar,

Forumda istediğiniz konuda bir çok örnek mevcut.

yanıp+sönen şeklinde arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

Geri