• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa Koruma Sorunu

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Bir sayfamda diğer sayfadan alttoplam alan makrolar var, ancak alttoplam alınan sayfayı sayfa koruma ile koruma altına aldığım zaman makrolar çalışmıyor.. Sayfa korumasını açtığım zaman dosyanın üçüncü kişiler tarafından bozulması ihtimali var. Bu sorunu nasıl giderebilirim..

Saygılarımla

Referans sayfaları gizli hale getirmeyi deneyin.

Arkadaşlar yardımları bekliyorum, saygılarımla..

Sanırım soruyu şu şekilde sorsam daha mantıklı olacak, hücrelerin ayarlarını makrolar değiştirebilsin ancak kullanıcılar değiştiremesin..

Merhaba,

Aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz..

Kod:
Sub Deneme()
ActiveSheet.Unprotect Password:="[COLOR=red]abc[/COLOR]"
[COLOR=blue].[/COLOR]
[COLOR=blue].[/COLOR]
[COLOR=blue]kodlar[/COLOR]
[COLOR=blue].[/COLOR]
[COLOR=blue].[/COLOR]
ActiveSheet.Protect Password:="[COLOR=red]abc[/COLOR]"
[FONT=Times New Roman]End Sub[/FONT]

abc olan kısımlara sayfa koruma şifrenizi yazınız..

.

Ömer Bey bunu ilgili sayfanın kod sayfasınamı yapıştırıyoruz.

Makro var demiştiniz, makronun içindeki kodları arada kodlar yazan bölgeye yazacaksınız. Nasıl bir dosyanız olduğunu göremediğim için net birşey söyleyemiyorum. Dosyanızla ilgili küçük bir örnek hazırlayarak eklerseniz anlaşılması daha kolay olacaktır..

.

Anladım Ömer Bey peki her makro için ayrı ayrımı, yoksa her sayfa için ayrı ayrımı yapıyoruz bu işlemi.

İlginiz için teşekkür ederim.

Çalışmadığını belirttiğiniz makroların içine ilave etmeniz gerekir.

.

alternatif kodlar

Worksheets(ActiveSheet.Name).Protect Password:="sifre", Contents:=False, Scenarios:=False 'sayfa korumasını kaldırmak için
Worksheets(ActiveSheet.Name).Protect Password:="sifre", Contents:=True, Scenarios:=True ' sayfayı korumak için

ActiveWorkbook.Protect Password:="sifre", Structure:=False ' Çalışma kitabını açmak için
ActiveWorkbook.Protect Password:="sifre", Structure:=True ' Çalışma kitabını korumak için

'sayfaların hepsini korumak için
For i = 1 To ActiveWorkbook.Sheets.Count
Worksheets(Sheets(i).Name).Protect Password:="sifre", Contents:=False, Scenarios:=False ' açmak
Next

Geri