• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa ismi

manisali61

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar merhaba..
Bu akşam tam 4 adet sorum olacak..Buradaki üstadlarımın önerisiyle hepsini ayrı başlıklar altında soracağım..İlk sorum şöyle :
İhsan hocamın büyük ilgisi ve gayreti sonunda burada oluşturduğum dosyayı ekte gönderiyorum..Sorunum şu :
Bakım formu dosyasında her sayfanın E3 hücresine yazdığım makina isminin o sayfanın ismi olarak değişmesini sağlıyorum..Bu E3 hücresine veri tabanından bilgi aktarıyorum.. Veri tabanında dosya ismini değiştirdiğim zaman bakım formundaki E3 hücresinde bulunan dosya ismi değişiyor fakat sayfa ismi aynı kalıyor. Bakım formunda E3 hücresine gelip çift tıklayıp formülü gördükten sonra enter tuşuna basarsam ya da E3 hücresine manuel olarak sayfa ismini girersem sayfa ismi değişiyor..Bunu bir türlü çözemedim..Yardımcı olursanız sevinirim..

Ekli dosyalar

Merhaba;

Konu ile ilgili bir çözümüm var ama sizin için ne kadar kullanışlıdır bunu bilemem. Her sayfanızı Veri tabanı adlı excel dosyanızın veri tabanı sayfasında ki b sütunun en son satırı olarak belirlemişsiniz. Bunu göz önünde bulundurarak kapalıyken veya açıkken veri alabilme özelliği olan executeexcel4macro kullandım. Yeni eklediğiniz her bir sayfa için bir buton ekleyip aşağıdaki kodu dener misiniz?

Not : Veri tabanı ile Bakım Formu dosyanız aynı klasör yada aynı yol içinde olmalıdır.

Kod:
Sub deneme()
Sayfa_Adı = "Veri tabanı"
Son_Satır = Application.ExecuteExcel4Macro("COUNTA('" & ThisWorkbook.Path & _
"\[Veri tabanı.xls]Veri tabanı'!C2)")
Sütun = 2
Veri = ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[Veri tabanı.xls]" & _
Sayfa_Adı & "'!R" & Son_Satır & "C" & Sütun & "")
Range("E3") = Veri
End Sub

Üstadım merhaba..
Veri tabanı ile bakım formu dosyamın aynı dosya içerisinde olması olanaksız..Ama güleceksiniz şimdi "aynı yol içinde olması" tabirinizi anlayamadım.. Verdiğiniz kodları nereye yapıştıracağımı belirtmediğiniz için kullanamadım..
İlginize teşekkür ediyrum

Merhaba;

Thisworkbook.Path = Bu kitap yolu
Örneğin Veri tabanı dosyanız masa üstünde kayıtlıdır. Bakım Formu dosyanızda burada kayıtlı olmalı. İllaki aynı klasör içinde olması şart değil. Aynı bölümde olmaları yeterli.

Eki inceleyiniz. İçindeki dosyaları masa üzerine kayıt edip deneyin.

Ekli dosyalar

hocam teşekkürler..bu işimi gördü..ilgine ve emeğine sağlık

Geri