• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa ismi

manisali61

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar hepinize iyi geceler.
Sorum çok kısa olduğu için örnek dosya eklemedim.
Sayfa içerisinde E1 hücresine yazdığım yazının Sayfa1'in yerine sayfa ismi olarak geçmesini istiyorum.Mümkün mü?
Şimdiden teşekkürler..

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address = "$E$1" And Target <> "" Then ActiveSheet.Name = Target
End Sub

Bu kadar da muhteşem olunmaz ki...Hocam tekrar tekrar teşekkür ederim..Tam istediğim gibi olmuş..

Merhaba;

Örnek dosya eklemeniz çözümü hızlandırır. Mesela sayfa içerisinde aynı sayfanın ismini değiştirmekse amacınız.Çözüm olarak aşağıdaki kodu deneyin.
Kod:
Activesheet.name=Range("E1")

Başka bir sayfanın ismini değiştirmekse amacınız.
Kod:
Sheets("......").name=Sheets("......").Range("E1")
şeklindeki kodları deneyiniz.

Eğer Örnek dosya eklerseniz bu çözümleri sizin bilgisayardan değilde kendi bilgisayarımızdan görerek daha hızlı sonuca ulaştırabiliriz. Umarım yanlış anlamazsınız.

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address = "$E$1" And Target <> "" Then ActiveSheet.Name = Target
End Sub

Korhan bey konuyu bizlerde inceliyoruz biraz fırsat verin lütfen :) bu kadar hızlı olmanıza gerek yok.

Sayın hocam niye yanlış anlayayım ki? Elbette söyledikleriniz bizim için uyarıdır..İlginize çok teşekkür ediyorum..

Korhan bey konuyu bizlerde inceliyoruz biraz fırsat verin lütfen :) bu kadar hızlı olmanıza gerek yok.

syn : usubaykan
ben sizin bu yazdığınıza katılmıyorum alternatif oluşması her zaman iyidir bence ( polemik olmasın sadece görüşüm )
kolay gelsin

syn : usubaykan
ben sizin bu yazdığınıza katılmıyorum alternatif oluşması her zaman iyidir bence ( polemik olmasın sadece görüşüm )
kolay gelsin

Sn. İhsan Tank

Görüşünüze katılıyorum. Tabiki alternatif çözümler insanların farklı düşünceleri diğer kimseler için geniş düşünmesine yarıyor mutlaka. Polemik yapmaya gerek yok dediğiniz gibi. Ben sadece espiri olsun diye yazdım. Sürekli ciddi şeyler yazıyor sürekli yardımlaşıyoruz. Arada bir böyle latifeler yapmak kimsenin yanlış düşünmesine sebebiyet vermez diye düşünüyorum. Ben alternatif sunumlara değil sadece kendisinin ne kadar hızlı olduğuna değinmek istemiştim. Hepsi bu.

Geri