• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa içinde Toplama işlemi .

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xcoll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007
arkadaslar ekli dosyadakı gıbı bır dokuman var elımde 1000lerce satır ben bunlardan

ekte göruldugu gıbı
adana
adana
..

..
.
.
.
yazanları tek adana yazmasını ıstıyorum.... yanı 2 adana yazmasının yerıne tek adana yazsın tek toplam azsın nasıl yaparım ...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
tşk. ederım guzel çalışma olmuş ama benım işime hangısı yarıyor anlayamadım..

bakabılen varmı bu konuya yardım edın lutfen ..

yuklememişım dosyayı kusura bakmayın oırnek dosya yukledım yardım edersenız sevınırım.

Merhaba,

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

kardeş çokkk sağolll ellerıne saglık çok tşk. ederım ya kafayyı yıyecektım .. tşk. ederım.

ömer kardeş... ellerıne saglık dosya çok işime yaradı ben bunun uzerınde değişiklik yapabılırmıyım ...

mesela

A hücresinde veri
B hücresinde tutar

yapmışınız ya ben a hücresınde veri
b hücresı değilde diyelim h hücresinde veri olsun ..

aynı olan hucrelerıde topandı yerde h hücresınden sonra olsun düğme tuşuda en sonda olsun

kusura bakma çok şey istıyorum belkı ama geliştireyım dedım bıraz :P

Açıklamanızdan birşey anlaşılmıyor. Dosya ekleyerek açıklayınız..

.

ekte ne yapmak ıstedıgımı yazdım

Ekli dosyalar

ekte ne yapmak ıstedıgımı yazdım

Kod:
Sub Aktar_Topla()
Range("K2:L65536").ClearContents
i = [A65536].End(3).Row
    Range("A1:A" & i).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
    CopyToRange:=Range("K1"), Unique:=True
For j = 2 To [K65536].End(3).Row
Cells(j, "L") = WorksheetFunction.SumIf(Range("A:A"), Cells(j, "K"), Range("H:H"))
Next
End Sub

.

Merhaba,

aradığınız böyle bir şey mi,

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Ben de dosyayı hazırlarken değerli hocamız gereken fonksiyonu göndermiş.

Elinize sağlık Ömer hocam.

ömer hocam ben bunu excelde nasıl yapacagı bılmıyorum .. excellı olarak yapabılırmısın rica etsem ...mami68 ekledıgın dosya var ama benım ıstedıgım farklı sayfalarda yazıp en son sayfadada toplarmları görmek gıbı

tşk. ederım ılgın alakana sağol

Ben de dosyayı hazırlarken değerli hocamız gereken fonksiyonu göndermiş.

Elinize sağlık Ömer hocam.

Sayın mami68, teşekkür ederim.

ömer hocam ben bunu excelde nasıl yapacagı bılmıyorum .. excellı olarak yapabılırmısın rica etsem ...mami68 ekledıgın dosya var ama benım ıstedıgım farklı sayfalarda yazıp en son sayfadada toplarmları görmek gıbı

tşk. ederım ılgın alakana sağol

Eki inceleyiniz.

Kodlar Sayın veyselemre 'nin bir çalışmasından alıntıdır.
.

Ekli dosyalar

hocam kusura bakma ama ...

dosya yukledım ... makroyu çalıştırmıyor soyle bı uyarı verıyor ...

örnek makro çalışmıyor .. makro bu çalışma kitabında olmayabılır yada tum makrolar iptal edılmıiş...

bu arada dıger örnektekı makroyu çalıştırdım... yanı tum makrolar ıptal olmamış sanırım.... bır hatamı yapıyorum.

Eklediğim dosyamı çalışmadı yoksa kodları kullandığınız dosyamı, farklı bir dosyada kullandıysanız dosyayı eklerseniz kontrol edebilirim. Bu dosyanın çalışmaması garip denedim sorunsuz çalışıyor. Dosyayı bilgisayarınızı kaydettikten sonra denermisiniz..

.

ekledıgınız dosya çalışmıyor sanırım cunku ekledıgınız dosyada özet sayfasındakı buttona tıklıyorum ....

hata cverıyor..

ben pek anlamam ama sanırım son sayfada ceri ve tutar yazmıyor ondan olabılırmı acaba

ekledıgınız dosya çalışmıyor sanırım cunku ekledıgınız dosyada özet sayfasındakı buttona tıklıyorum ....

hata cverıyor..

ben pek anlamam ama sanırım son sayfada ceri ve tutar yazmıyor ondan olabılırmı acaba

Merhaba,
Sayın xcoll
dosya düzgün çalışıyor.Araçlar>Macro>Güvenlik'te Düşük şıkını onaylayın.

iyi çalışmalar.

Geri