• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa çağırma

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
merhabalar;
ben bir excel sayfasının içerisindeki oluşturduğum kitaplıktaki sayfaların bir tanesinde degişiklik yaptıgım zaman,başka bir excel sayfasının içerisindeki aynı degerlerin de degişmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Sayfa adı üzerine fare ile sağ klik yapın ve "Tüm sayfalar Seç" seçeneğini işaretleyin. Bu işlemden sonra herhangi bir sayfada yaptığınız değişiklikler tüm sayfalara yansıyacaktır. İşlemi iptal etmek için aynı şekilde sağ klik yaparak "Sayfaları Çöz" seçeneğini işaretlersiniz..

.

sizin söylediginiz diger excel dosyası kapalıykende degişiklik oluyormu?yani benim anlatmak istedigim maliyet analizi yaptıgım bir fiyat listesinde düzenleme yapmak istiyorum.
bir jeneratörün içindeki malzemelerle fiyatlarını gösteren "A" isimli bir excel dosyam olacak ve bunun içerisinde degişiklik hiç yapmayacagım,birde "B" isminde 2. bir excel dosyam olacak bunun içerisinde de jeneratör için kullanılan malzemeleri ayrı olanları birleştirerek 10 sayfalık kitaplık oluşturdum.ben herhangi bir malzemenin fiyatı degiştiginde sadece "B" excel sayfasının o malzemeye ait kitaplıgından fiyatı degiştirmek istiyorum.ve buna baglı olarak diger "A"excel sayfamda degişikligin meydana gelmesini istiyorum.

İk dosyayla ilgili küçük örnek dosyalar hazırlayarak ekleyip dosya üzerinde detaylı açıklmalar yaparmısınız..

.

cevap yazdıgınız için çok teşekkür ederim,ekledigim dosyalarda pano maliyetlerini gösteren ve malzemeleri gösteren 2 adet excel dosyası bulunmaktadır.ben pano maliyeti dosyasında herhangi bir degişiklik yapmayacagım içerisindeki malzemelerin fiyatlarını malzeme dosyasından degiştirecegim sadece bu pano maliyeti dosyasına yansıyacak

Ekli dosyalar

cevap yazdıgınız için çok teşekkür ederim,ekledigim dosyalarda pano maliyetlerini gösteren ve malzemeleri gösteren 2 adet excel dosyası bulunmaktadır.ben pano maliyeti dosyasında herhangi bir degişiklik yapmayacagım içerisindeki malzemelerin fiyatlarını malzeme dosyasından degiştirecegim sadece bu pano maliyeti dosyasına yansıyacak

eki inceleyin
malzemeler kitabındaki b sütunundaki formülleri aşağıya doğru çekiniz

Ekli dosyalar

Pratik bir çözüm yolu yakalayabilmek için soruyorum.

Malzemeler dosyasında tahmini kaç sayfanız var ve sayfa adları malze adı ile bire bir aynımı.Aynı değilse aynı yapma şansınız varmı ?

.

ihsan bey söylediginizi tam anlayamadım ama açıklayabilirmisiniz?

formül yaymayı bilmiyorsunuz sanırım.
örneğin malzemeler Kitabı İzalatör sekmesindeki B6 hücresinde bulunan formülü aşağıya çekmenizi istemiştim.
sizin yapmanız gereken B6 hücresinin sağ alt tarafında çıkan siyah artı işaretine basılı tutarak aşağıya doğru çekmeniz.

Sayın hümeyra1987,

Sizden biraz zaman rica edeyim. Kapsamlı bir konu olduğu için daha müsait bir zamanda yapmam gerekiyor. Akşama hazırlar foruma eklerim.

.

cevabınızı bekliyorum bende üzerinde çalışyorum ama henüz bi çözüm bulamadım acaba bu analizi başka programda yapsam nasıl olur dahamı kolay olur?yada bildiginiz maliyet üzerine dosya çagıran programlar varmı ?yılbaşından önce sisteme atmam gerekiyor herhangi bir öneride olabilir,çok acil gerekli:(

Fonksiyonla bir çözüm hazırladım. Eğer dosya boyutu artarsa makroyla da
bir çözüm hazırlanabilir. Fakat bu şimdilik yeterli gibi.

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

ömer bey eki inceledim ama yapamadım,çalışmadı.açıklamasını rica edebilirmiyim?

Ekte açıklamaları yapmaya çalışmıştım.

Ek olarak Ekle / Ad / Tanımladaki formülleri inceleyiniz.

Birde bazı formülleri başında ve sonunda { } ayıraçları vardır. Bu formüller dizi formülüdür. Kendi dosyanıza uyarlarken formülü hücreye yazdıktan sonra direk entara basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile formülün girişini tamamlamanız gerekir.

Eğer dosyanıza uyarlayamazsanız dosyanızı eklerseniz uyarlamaya çalışırım..

.

çok teşekkür ederim ömer bey,ama ben sizin eklediginiz rar dosyasında çalıştıramadım,malzeme fiaytında degişiklik yaptıgımız zaman manuel maliyetinde degişiklik olmuyor gönderdiginiz dosyada,yada ben yapamıyorum bunun la ilgili sormuştum?

ömer bey;manuel maliyeti degiştirdigim zaman malzemelerde degişiklik oluyor ben tam tersini istiyordum malzemeleri degiştirdigim zaman manuel maliyetinin degişikliginin olmasını istiyorum ve sizin yaptıgınızda iki excel dosyasınında aynı anda açık olması gerekiyor ben sadece malzemeleri açıp kapatmak istiyorum manuel maliyeti excelini hiç açmadan o dosyada degişiklik olmasını istiyorum;
bu arada çok teşekkür ederim ayrıca o kadar ugraşmışsınız

İki dosyanın açık olması gerekmiyordu. Ben soruyu tam tersi olarak algılamışım.

Eki inceleyiniz..

Dosyayı açmadan önce, boş bir excel açın menü çubuğundan Araçlar / Makro / Güvenlik ekranına girerek "Düşük" seçeneğini işaretleyin ve tamam butonuna basın. Dosyayı kaydetmeden kapatabilirsiniz. Bu işlemi kullandığınız bilgisayarda bir kereye mahsus yapmanız gerekir. Daha sonra ekteki dosyaları incelersiniz..

.

Ekli dosyalar

Geri