• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa açma, aktarma

magnesia

Yasaklı üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Arkadaşlar selam.
Elimdeki programa ilave yapmak istedim.
Sırala butonuna basınca açılan kutucuğa sıralama yapmak istediğimiz sütunu yazıp sıralama yaptırıyorum.
İsteğim şu :
Sırala butonuna basınca sıralama yaptıktan sonra "E" sütunundaki süreç çeşidine göre (ANA veya DESTEK) sayfa açıp, sayfanın tüm özellikleriyle (konu başlıkları ve satır renkleri ile birlikte) verileri bu sayfaya aktarması.
Bunu yaparken;
"Süreçler Fihristi" sayfası her zaman en başta kalacak, diğer sayfaları da alfabetik (A'dan Z'ye) sıra ile sıralayacak
Örnek dosyam ektedir.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sayın muygun.
Öncelikle ilginize ve emeğinize çok ama çok teşekkür ederim.
İsteğimi tam olarak karşılıyor.
Ancak bunların hepsini bir butona toplayamaz mıyız?
Saygılarımla...

Merhaba;
Aslında fazla bir buton yoktu..
Sayfada 3 adet buton vardı.
Biri sizin sütuna göre sıralama butonu (istediğiniz sütuna göre sıralama yapmanız için kaldırmamıştım)
İkincisi işlemleri yapan buton (bu gerekli)
Üçüncüsü ise açılmış sayfaları silen buton (bu butonda isteğe bağlı kullanılacak istenirse silinebilir.)

Ekli tabloda sadece 2 buton kaldı.
işlem yapan buton ve sayfaları silen buton (sayfaları silme butonunu kaldırmadım istemiyorsanız silin.)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun.
Tekrar ilginize ve emeğinize teşekkür ederim.
Görülen aksaklıklar şöyle :
1) İlk açılışta şablon sayfasını gizledim ve yeni bir süreç ekleyip "sayfaları aç, gönder" butonuna bastım. Yeni açılan süreç ismiyle sayfa açtı fakat en sonda bulunan süreç sayfasını sildi.. Örneğin KAPATMA ismiyle süreç açtım. En sonda bulunan DESTEK sayfasını sildi ve KAPATMA ismiyle yeni bir sayfa açıp oraya aktardı. Tekrar bir süreç daha açtım. Bu sefer yeni sayfa açmadı ve son açılan KAPATMA sayfasının içine önceki verilerle aktardı. Şunu tespit ettim.. Açılan sayfa ismi, alfabetik sırada en sondaki sayfa isminden sonra geliyorsa (örneğin, PATLAK) bu sefer KAPATMA sayfa ismi PATLAK oluyor ve veriler bu sayfada kalıyor. Deneyerek gözlemleyebilirsiniz.
2) Fihrist sayfasında bir süreci sildik diyelim. Örneğin KAPATMA sürecini sildik. "sayfaları aç, gönder" butonuna basınca sayfa silinmiyor. Bu işlem için önce sayfa sil butonuna basıp sayfaları siliyor, sonra tekrar "sayfaları aç, gönder" butonuna basıyorum. B
3)Diyelim ki fihrist sayfasında destek süreci bölümünden bir süreci sildik. (Örneğin depolama süreci) Yine sayfa sil butonuna basmadan "sayfaları aç, gönder" butonuna basarsak bu süreci DESTEK sayfasından silmiyor..

Bu anlattığım sebepler yüzünden; "sayfaları aç, gönder" komutunu, önce bütün sayfaları silip sonra dağıtma işlemi yapacak şekilde düzenleyebilir miyiz?
Tekrar teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sayfayı gizlemeden deneyin.

Sayfayı gizlemeden yaptığımda ilginç bir durum daha ortaya çıktı.
ANA isminden alfabetik olarak küçük bir süreç isminde (örneğin AKA) bir sayfa açarsak, AKA isimli sayfayı açmıyor ve hiçbir sayfaya ayıt yapmıyor. Fakat diyelim ki AZA isimli (Yani en baştaki ANA sayfasından alfabetik olarak büyük) sayfa açarsak bu sefer AZA isimli sayfayı açıyor ve kayıt yapıyor. (Tabii ki önce SİL butonuna basarsak)

Dosyayı kapatıp açın ve tekrar deneyin. (ihtimalle bufferi doldurdunuz)

Sonuç aynı...
AKA isimli sayfayı açmıyor, AZ isimli sayfayı açıyor

Merhaba;
sorun kurduğum döngüdeki başlangıç sayısı...
Yani;
Sub sayfaları_aç_gönder()
makrosundaki
For i = 4 To [E65536].End(3).Row
döngüsünde işlem 4. satırdan başlıyor.
Halbuki veriler 4. satırdan değil 3. satırdan başlıyor.
Dolayısıyla veriler önce alfabetik sıralandığı için AKA verisi 3. satıra yerleşiyor ve döngüde 4. satırdan başladığı için bunu pas geçiyor.
Düzelttim.
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

İşlem tamam..
İlginize, bilginize ve emeğinize sağlık.
Çok çok teşekkür ederim.

Geri