• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa 1'deki Tablodaki verilere göre sayfa 2'ye değer atama

Excel Vers. ve Dili
Office Professional Plus 2021- Türkçe
Öncelikle mübarek Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

Bu güzel ortamı geç bulmuş olmanın üzüntüsü içerisinde, herkese saygılarımı iletiyorum.

Excel'deki formüllerle yeni yeni ilgilenen birisi olarak sizlerden benim için önemli olan bir konuda yardım almak istiyorum.

Sayfa 1'de oluşturduğum bir tablo var. Buna göre çeşitli antenlerin 3 farklı frekanstaki anten kazançları yazıyor. Bu tablodaki verilere göre sayfa 2'de başka bir liste içerisinde anten tipini veri doğrulamadaki liste içerisinden seçtiğimizde frekans değerine bağlı olarak anten kazancı sütununu otomatik olarak sayfa 1'deki tabloda yazan değeri atayabilecek bir formüle ihtiyacım var.

Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlarımız varsa sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sayfa1 deki hangi değeri sayfa2'ye almak istiyorsunuz.

Mahir Bey merhaba,

Ekteki dosyada kırmızı renkle gösterdiğim anten kazancı kısmına, anten tipi ve frekansına bağlı olarak sayfa1deki değeri atamasını istiyorum.

Açıklayıcı olması açısından bir örnek vermek gerekirse;

Anten tipi LS OMNI ve frekansı 900 ise sayfa 1de karşılığı olan 2 değerini atmasını istiyorum.

Mahir Bey merhaba,

Ekteki dosyada kırmızı renkle gösterdiğim anten kazancı kısmına, anten tipi ve frekansına bağlı olarak sayfa1deki değeri atamasını istiyorum.

Açıklayıcı olması açısından bir örnek vermek gerekirse;

Anten tipi LS OMNI ve frekansı 900 ise sayfa 1de karşılığı olan 2 değerini atmasını istiyorum.
Merhaba,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('SAYFA 1'!$A$3:$A$7='SAYFA 2'!$A$2)*('SAYFA 1'!$B$2:$D$2='SAYFA 2'!$C$2)*('SAYFA 1'!$B$3:$D$7))
Not: Veri doğrulama ile yaptığınız girişlerde sorun var.
Boşluklar vb. birbirini karşılamamakta. Kontrol ediniz.

Mahir Bey ilginiz için çok teşekkür ederim. Formüllere yeni başlamış birisi olarak konuyu anlamadığımı da üzülerek ifade etmek isterim. Vaktiniz olduğunda özel olarak bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba,

Daha açıklayıcı olmak gerekirse;

Sayfa 1'de yazılı olan "LS PANEL" sayfa 2'de veri doğrulama ile giriş yapıldığında "LSPANEL" olarak hücrede görünüyor.

LS PANEL + LSPANEL ilk yazımda arasında boşluk var.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('SAYFA 1'!$A$3:$A$7='SAYFA 2'!$A$2)*('SAYFA 1'!$B$2:$D$2='SAYFA 2'!$C$2)*('SAYFA 1'!$B$3:$D$7))

Bu formül işinizi görecektir fakat, boşluktan dolayı "LS PANEL"'de 0 (Sıfır) sonucu üretecektir.

Şimdi anlatmak istediğinizi daha iyi anadım Mahir Bey, teşekkür ederim.

Asıl dosya elimde mevcut olmadığı için, ekteki dosyayı örneklendirme için hazırlamıştım. Asıl dosyamızda yaklaşık olarak 50'ye yakın anten tipimiz mevcuttur.Ve sayfa 2'de ise şu an için 165 satırlık bir tablomuz mevcuttu.

Bu formülü 50 farklı anten türü için sayfa2'deki 165 satıra da uygulamamız adına formül üzerinde ne tür bir değişiklik yapmamızın uygun olacağını sorsam haddimi aşmış olur muyum ?

Formüldek A$3:$A$7 komutu o listede son satırın a7 hücresinde olduğu için orada sonlandığını işaret ediyor galiba. Benim asıl listemde 50 satırın olduğunu düşünürsek bu komutu A$3:$A$50 olarak değiştirdiğimde 50.satıra kadar olan tüm anten tiplerini tarayacağını düşünüyorum.

Buna göre bu formülü her satır için uygulamam gerekiğinde tek tek aşağıdaki koyu kısımları değiştirince sayfa 2'deki veriler doğru olarak atanmış oluyor.

Dosyadaki 165 satırı da tek tek bu şekilde düzeltmek yerine bunu otomatik olarak yapabilmem mümkün müdür ?

Merhaba,
SAYFA 2'!$A$2 anten ismi olan kısımdaki $ işaretlerini kaldırın ve aşağı doğru çekin

$ işareti formüllerde sabitleme anlamına gelir

Yardımınız için çok teşekkür ederim Mahir Bey, Allah razı olsun beni büyük bir sıkıntıdan kurtardanız. Cuma günü dosyanın orjinali üzerinde denediğimde de inşallah sorun çıkmaz da bu konuda tekrardan rahatsızlık vermem.

Yardımınız için çok teşekkür ederim Mahir Bey, Allah razı olsun beni büyük bir sıkıntıdan kurtardanız. Cuma günü dosyanın orjinali üzerinde denediğimde de inşallah sorun çıkmaz da bu konuda tekrardan rahatsızlık vermem.
Umarım işinizi görür.

Aksi takdirde yine yardımcı olmaya çalışırız.

Tekrardan rahatsızlık verdiğim için özür dilerim.

Dosyanın orjinali üzerinde formülleri denemek istedim ama sütun farklılığı nedeniğyle bir türlü formül üzerinde gerekli revizyonu sağlayamadım.

Önceki dosyada Sayfa 1 olarak belirtilen sekme adı aynı fakat Sayfa 2 olarak belirtilen sekme adı yeni dosyamızda ANTEN BILGI olarak görünmekte...

Önceki dosyanın Sayfa 2 isimli sekmesinde A sütunundaki anten tipi kısmı yeni dosyamızda D sütununda yer almaktadır.

Önceki dosyanın Sayfa 2 isimli sekmesinde D sütununda bulunan Frekans bilgisi ise yeni dosyamızda H sütunu içerisinde bulunmaktadir. Buna göre ;

=TOPLA.ÇARPIM(('SAYFA 1'!$A$3:$A$51='SAYFA 2'!$A2)*('SAYFA 1'!$B$2:$D$2='SAYFA 2'!$C2)*('SAYFA 1'!$B$3:$D$51))

komutunu ekteki dosyaya göre uyarlayabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

MErhaba,

Yeni dosyanızda; Sayfa 1 'de Anten Tip karşılığı bulunmamakta.

Siz yeni dosyaya göre nasıl bir işlem yapılacağını açıklayın.

Son düzenleme:
... ama şu formülü bir deneyin

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('SAYFA 1'!$A$3:$A$51='ANTEN BILGI'!$D10)*('SAYFA 1'!$B$2:$D$2='ANTEN BILGI'!$H10)*('SAYFA 1'!$B$3:$D$51))

Sayfa 1'de anten tipinin karşılığı A sütunu içerisinde bulunmaktadır. Örnek amaçlı hazırladığım için oraya anten isimlerini değil rakamları yazmıştım.

Daha önce yaptığınız formül sorunsuz olarka çalışıyordu ama yeni dosyanın sütun farklılıkları nedeniyle bir türlü uygun şekilde düzenleyememiştim.

Son düzenleme:
Bu konuda bugün içerisinde yardımı dokunabilecek bir arkadaşımız olursa beni çok mutlu eder.

E4 hücresinde aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('SAYFA 1'!$A$3:$A$51='ANTEN BILGI'!$D4)*
('SAYFA 1'!$B$2:$D$2='ANTEN BILGI'!$H4)*('SAYFA 1'!$B$3:$D$51))

Formülü yazdığım zaman #DEĞER! olarak çıkıyor, hücreyi biçimlendirmeme rağmen düzeltemedim sorunu...

İlk verdiğiniz formülleri uyguladığım excel dosyası içerisine ilave sütun ekleyerek orjinaliyle aynı konuma getirdim. Formüller de otomatik olarak yeni hücrelere göre düzenlendi, ilk hazırladığım dosyada sorunsuz olarak çalışan formül dosyanın orjinali üzerinde neden çalışmadığını bir türlü çözemedim.

Merhaba,

Şimdi formülü tekrar denedeim sorun yok gibi,

Tekrar deneyin olmazsa hata aldığınız dosyayı ekleyin.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('SAYFA 1'!$A$3:$A$51='ANTEN BILGI'!$D4)*('SAYFA 1'!$B$2:$D$2='ANTEN BILGI'!$H4)*('SAYFA 1'!$B$3:$D$51))

Mahir Bey, dosyanın hotfile linkini mesaj olarak size göndersem dosyadaki sorunu düzeltebilir misiniz ?

Geri