• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa 1 ile 2 arasında veri transferi ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Selamlar benzer bir konuda yardım almıştım ama farklı bir işlem yapmam gerekiyor:

Sayfa 1 de "B" sütununda isimlerin karşısında "kodlar" bulunmakta. Bu kodların Sayfa 2 de aynı isimleri saptayıp yanına kodları yerleştirmem gerekiyor. Sanırım kod kullanarak yapılabilecek birşey. Örnek dosyamda da gösterdim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..

Ekli dosyalar

sayfa2 c2 hücresine =EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2,sayfa1!$B:$C,2,0)),"",(DÜŞEYARA(B2,sayfa1!$B:$C,2,0))) yzıp aşağı doğru çekin.

Teşekkür ederim arkadaşım ama bende hata verdi. Aceba VBA kodlarla yapma imkanı varmı.

Çok teşekkürler.. Gayet güzel çalıştı.

Arkadaşım makro gayet başarılı ama farklı dosyalara yazarken çok güçlük çekiyorum. VBA kod ile bir buton vasıtasıyla yapmak istiyorum. Yardımlar için tekrardan teşekkür ederim.

(Eğer siz kod ile uğraşmıyorsanız soruyu tekrar açmam gerekirmi. saygılar.)

Arkadaşım makro gayet başarılı ama farklı dosyalara yazarken çok güçlük çekiyorum. VBA kod ile bir buton vasıtasıyla yapmak istiyorum. Yardımlar için tekrardan teşekkür ederim.

(Eğer siz kod ile uğraşmıyorsanız soruyu tekrar açmam gerekirmi. saygılar.)

merhaba
Kod:
Sub aktarım()
Dim i As Long
Dim a As Integer
On Error Resume Next
Sheets("Sayfa2").Select
i = Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
For a = 2 To i
If Cells(a, "C") = WorksheetFunction.VLookup(Range("B" & a), Sheets("Sayfa1").Range("B2:C65536"), 2, 0) = "" Then
Cells(a, "C") = ""
Else
Cells(a, "C") = WorksheetFunction.VLookup(Range("B" & a), Sheets("Sayfa1").Range("B2:C65536"), 2, 0)
End If
Next a
MsgBox "Veriler Getirildi", vbInformation
End Sub
bu kodu bir butona atıyarak dener misiniz

Hocam çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık...

Geri