Merhaba
Formlarda yapılmış olan örnek ve açıklamalarınız dan faydalanarak ekcell makro ile yapmaya çalıştığım metraj proğramında ilk sayfanın sabit bir hüçresinde diğer sayfalarda çalıştıkca sayfa nolarını görmek istiyorum.Ancak bunu bir türlü yapamadım.O yüzden yardımlarınızı bekliyorum .
Metraj sayfasının ilk sayfasında sabit olarak bıraktığım 1. ve 7 .satırlar arasında belirlediğim n5 ci hüçreye aktif olan sayfa nosunun ( indexsinin ) çıkmasını istiyorum.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Örnek metraj dosyasında yazmasını istediğim hüçreyi sizin dediğiniz gibi açıklamaya çalışacağım.
Excel dosyasının ismi ÖRNEK METRAJ DOSYASI
SAYFA ADI- --------------- SAYFA NO------------------J5 HÜCRESİNDE YAZACAK İÇ METRAJ SAYFASI ADETİ
BENİ OKU -----------------------2 --------------------------------------- YOK
İÇMAL --------------------------1 --------------------------------------- YOK
ÖRNEK SAYFA ------------------12 --------------------------------------- 1
TEMEL ------------------ ------13 ---------------------------------------- 1
BODRUM -----------------------14 ---------------------------------------- 3
ZEMİN --------------------------15 --------------------------------------- 5
Örneğin Temel sayfasına girdiğimiz de bütün sayfalarda ilk sayfanın 1...7 satırları sabit olarak alınıp ilk sayfa 1-45 satır arası, 2.sayfa 46 84 satır arası, 3. sayfa 85 124. satır arası olarak alınıp yazıcıdan cıkarılır.
Yardımlarınızı beklerim .İyi akşamlar.
Formlarda yapılmış olan örnek ve açıklamalarınız dan faydalanarak ekcell makro ile yapmaya çalıştığım metraj proğramında ilk sayfanın sabit bir hüçresinde diğer sayfalarda çalıştıkca sayfa nolarını görmek istiyorum.Ancak bunu bir türlü yapamadım.O yüzden yardımlarınızı bekliyorum .
Metraj sayfasının ilk sayfasında sabit olarak bıraktığım 1. ve 7 .satırlar arasında belirlediğim n5 ci hüçreye aktif olan sayfa nosunun ( indexsinin ) çıkmasını istiyorum.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Örnek metraj dosyasında yazmasını istediğim hüçreyi sizin dediğiniz gibi açıklamaya çalışacağım.
Excel dosyasının ismi ÖRNEK METRAJ DOSYASI
SAYFA ADI- --------------- SAYFA NO------------------J5 HÜCRESİNDE YAZACAK İÇ METRAJ SAYFASI ADETİ
BENİ OKU -----------------------2 --------------------------------------- YOK
İÇMAL --------------------------1 --------------------------------------- YOK
ÖRNEK SAYFA ------------------12 --------------------------------------- 1
TEMEL ------------------ ------13 ---------------------------------------- 1
BODRUM -----------------------14 ---------------------------------------- 3
ZEMİN --------------------------15 --------------------------------------- 5
Örneğin Temel sayfasına girdiğimiz de bütün sayfalarda ilk sayfanın 1...7 satırları sabit olarak alınıp ilk sayfa 1-45 satır arası, 2.sayfa 46 84 satır arası, 3. sayfa 85 124. satır arası olarak alınıp yazıcıdan cıkarılır.
Yardımlarınızı beklerim .İyi akşamlar.