• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa 1 içinde açılan sayfaların 1. sayfa n5 de sayfa index ini görmek.

Excel Vers. ve Dili
2015 türkce
Merhaba
Formlarda yapılmış olan örnek ve açıklamalarınız dan faydalanarak ekcell makro ile yapmaya çalıştığım metraj proğramında ilk sayfanın sabit bir hüçresinde diğer sayfalarda çalıştıkca sayfa nolarını görmek istiyorum.Ancak bunu bir türlü yapamadım.O yüzden yardımlarınızı bekliyorum .
Metraj sayfasının ilk sayfasında sabit olarak bıraktığım 1. ve 7 .satırlar arasında belirlediğim n5 ci hüçreye aktif olan sayfa nosunun ( indexsinin ) çıkmasını istiyorum.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Örnek metraj dosyasında yazmasını istediğim hüçreyi sizin dediğiniz gibi açıklamaya çalışacağım.
Excel dosyasının ismi ÖRNEK METRAJ DOSYASI
SAYFA ADI- --------------- SAYFA NO------------------J5 HÜCRESİNDE YAZACAK İÇ METRAJ SAYFASI ADETİ

BENİ OKU -----------------------2 --------------------------------------- YOK
İÇMAL --------------------------1 --------------------------------------- YOK
ÖRNEK SAYFA ------------------12 --------------------------------------- 1
TEMEL ------------------ ------13 ---------------------------------------- 1
BODRUM -----------------------14 ---------------------------------------- 3
ZEMİN --------------------------15 --------------------------------------- 5

Örneğin Temel sayfasına girdiğimiz de bütün sayfalarda ilk sayfanın 1...7 satırları sabit olarak alınıp ilk sayfa 1-45 satır arası, 2.sayfa 46 84 satır arası, 3. sayfa 85 124. satır arası olarak alınıp yazıcıdan cıkarılır.
Yardımlarınızı beklerim .İyi akşamlar.

Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
active sheet.name="bodrum"
ıf ActiveSheet.ındex <> 1 Then
Sheets("bodrum").Range("n5").Value = ActiveSheet.Index
End If
End Sub

Kodu ThisWorkbook bölümüne yazınca sadece sayfa adına karşılık gelen sayfa indeksini veriyor. Benim istediği bu sayfa içinde çoğalttığım iç sayfaların sayısını görmek istiyorum.
Örnek verecek olursam:
BODRUM isimli sayfanın vba içindeki (indeksi)14 olup içinde açılan 3 sayfanın sayısını N5 hüçresinde 3 olarak yazmasını istiyorum.
A ma sırasını yazıyor yanı 5 i yazıyor. bu işlemi nasıl yapabilirim .

Merhaba
Excelde oluşturduğum sayfa içinde örneğin "örnek sayfada" oluşturduğum sayfa 1 sayfa 2 gibi iç sayfaların adetini börnek sayfa içinde bir hüçrede nasıl ğösteririm. Bu konuda yardım edebilecek arkadaş yokmu.
Açıklamayı bir önceki mesajımda yazmıştım isenirse birdaha yaza bilirim selamlar.

Geri