• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

saydırmak için formül

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asilme
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
arkadaşlar elimde bana göre zor belkide size göre kolay bir sorum var. B sütununda açılama var( resmi,ticari,hususi v.b.)C sütununda aynı şekilde açıklama var ( otomobil,kamyon,çekici) D sütunundada sayılar var
Benim istediğim B sütunundaki Resmi ile C sutundaki Otomobili bulup D sütunundaki sayıları toplaması bu mümkünmü.Yani B sütunundaki bir değer ile C sutunudaki başka bir değeri bulup D sütununda hizasına gelen sayıları toplatmak istiyorum.Yaklaşık 5000 satır olduğundan ve her ay yapılması gereken bir istatistlik olduğundan bunu yapabileceğim bir formül varmı.

Ayrıca şunuda sormak istiyorum metin olan B ve C sütunundaki değerlerin bir kısmını yazmam mümkünmü yani Kamyon-Yeşil veya Kamyon-Mavi diye yazıyor ben burada sadece kamyonları saydırabilirmiyim

Son düzenleme:
=ÇOKETOPLA(toplanmasını istediğiniz sütun;ilk koşulu uygulatacağınız sütun;ölçütünüzü yazınız;ikinci koşulu arayacağınız sütun;ikinci ölçütünüz)

Anlaşılmayan nokta var ise eğer dosya yükleme sitesi yardımıyla örnek paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Merhabalar,
Alternatif olarak;
Kod:
=TOPLA(EĞER((B1:B3="ticari")*(MBUL("kamyon";C1:C3));D1:D3))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Merhabalar,
Alternatif olarak;
Kod:
=TOPLA(EĞER((B1:B3="ticari")*(MBUL("kamyon";C1:C3));D1:D3))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

arkadaşlar diğer bir konu sormuştum hücre değerinin bir kısmı hakkında yani Kamyon-yeşil,Kamyon-kırmızı,kamyon vb. yazıyor burada sadece kamyonları almak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim

Örnek dosya ekleyebilir misiniz.

arkadaşlar diğer bir konu sormuştum hücre değerinin bir kısmı hakkında yani Kamyon-yeşil,Kamyon-kırmızı,kamyon vb. yazıyor burada sadece kamyonları almak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim

Deneyiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞER(ESAYIYSA(D1:D4);D1:D4;)*(B1:B4="ticari")*
  ESAYIYSA(MBUL("kamyon";C1:C4)))

Daxe Syán

Son düzenleme:
Geri