Soru Say Formülünü Kullanma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2016 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23/07/2020
Merhaba Hocalarım,

Linkte gönderdiğim çalışma sayfası için yardımcı olabilir misiniz.

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
18-01-2027
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2016 TR 32 Bit
23/07/2020
Hasan hocam formüller düzgün bir şekilde çalıştı, elinize sağlık, ben soruyu fazla sormamak adına bir kaç hücre için formül bahsetmiştim, E - F- G -Sütununa da aynı formülü uygulayacağım diğerlerine arama kriteri farklı ama siz formülde bir kriter kullanmamışsınız onu nasıl değiştireceğim ayrıca N Sütunu gözden kaçtı sanırım orada bir sorum vardı şimdiden teşekkürler.

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
18-01-2027
Hasan hocam formüller düzgün bir şekilde çalıştı, elinize sağlık, ben soruyu fazla sormamak adına bir kaç hücre için formül bahsetmiştim, E - F- G -Sütununa da aynı formülü uygulayacağım diğerlerine arama kriteri farklı ama siz formülde bir kriter kullanmamışsınız onu nasıl değiştireceğim ayrıca N Sütunu gözden kaçtı sanırım orada bir sorum vardı şimdiden teşekkürler.
kriter belirtmedim çünkü kriter belirtmek formülün işlevselliğini azaltır. formül yerine referasn kullanmak daha iyidir. hücreyi referans gösterirseniz daha işlevsel bir formülünüz olur. tek bir kriter belirttim o da 99 ile ilgili çünkü o sabit ama diğerleri değişiyor. mesken de sabit dikkat ederseniz onu da sabitledim. siz yapmaya çalışın olmazsa yardımcı oluruz. yapmaya çalışmak size öğretecektir. bizlerin yapması öğlenmeyi kısıtlar..

n yi görmedim

=ÇOKETOPLA(Anaveri!U:U; Anaveri!G:G; "YEPAŞ Mesken"; Anaveri!K:K; 99)
dener misin

Son düzenleme: