• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satıştaki rakamı otomatik düşme sorunu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tomany
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ecxel 2003
farklı kitaplardaki formül sorunu?

öncekikle merhabalar çok güzel bir forummuş burası daha önce girmediğime pişman oldum.

iş yerinde kendim rahatça kullanabileceğim bir excel yapmak zorundaydım ve kolları sıvadım

tedarikçiler olarak adı geçen dosyanın içinde fuat adlı kitapta kırmızı işaretlediğim yerin tomany adlı dosyanın içinde satıştaki kitabın turkuaz ile eşit olmasını istiyorum fakat tedarikçiler dosyasının içinde olan listenin ürün açıkmalasında fuat yazıyor ise fuatın stoğundan düşülmesi mustafa ise mustafa düşülmesini istiyorum ve formulde çözemedim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
kafayı yicem birazdan üstadlar yapmaya çalışıyorum sıyırıcam birazdan balatayı

Selamlar,

Aşağıdaki formül işinize yarayabilir denermisiniz.

Kod:
=DÜŞEYARA("FUAT";[TOMANY.xls]SATIŞ!$B:$D;3;0)

Selamlar,

Aşağıdaki formül işinize yarayabilir denermisiniz.

Kod:
=DÜŞEYARA("FUAT";[TOMANY.xls]SATIŞ!$B:$D;3;0)

allah razı olsun formül oldu fakat sıralıyı yapmak için ne yapmak gerekir sonuçta tedarikçiler 10 adet ve 10 kişiden biri olup ürün açıklamasında hangi tedarikçi yazsam direk stok olarak tedarikçinin dosyasında yazılsın diye düşünüyorum.

Selamlar,

Aynı formülü biraz değiştirerek diğer tedarikçiler içinde kullanabilirsiniz.

İstediğiniz tedarikçi sayfasında P1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayınız. Bu formül size sayfa adını verecektir.

Kod:
=PARÇAAL(HÜCRE("FILENAME";A3);BUL("]";HÜCRE("FILENAME";A3))+ 1;255)

Daha önceki verdiğim formülüde aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
=DÜŞEYARA([COLOR=red]P1[/COLOR];[TOMANY.xls]SATIŞ!$B:$D;3;0)

Bu şekilde tedarikçi isminiz değişken olacaktır.

Selamlar,

Aynı formülü biraz değiştirerek diğer tedarikçiler içinde kullanabilirsiniz.

İstediğiniz tedarikçi sayfasında P1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayınız. Bu formül size sayfa adını verecektir.

Kod:
=PARÇAAL(HÜCRE("FILENAME";A3);BUL("]";HÜCRE("FILENAME";A3))+ 1;255)

Daha önceki verdiğim formülüde aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
=DÜŞEYARA([COLOR=red]P1[/COLOR];[TOMANY.xls]SATIŞ!$B:$D;3;0)

Bu şekilde tedarikçi isminiz değişken olacaktır.

ayhan bey dediğinizi uyguladım fakat sayfa ismi otomatik belirliyor ama satışlardaki düşüşü veya fuat isimli tedarikçinin 2 adet satış olduğu taktirde onu belirtmiyor.

satışlarının toplamını verse dahil olur sorun değil tek tek olmasına. ama satışlardaki sütuna iki işlem yaptığımda sadece teki gözüküyor

Selamlar,

Evet DÜŞEYARA formülü ilk bulduğu değeri getirir.

ilk bulduğu değil malesef toplamı veya teker teker yazmasını istiyorum

Selamlar,

ETOPLA ile yapabilirsiniz. Fakat değerleri görebilmeniz için iki dosyanında açık olması gerekir.

Selamlar,

Ekte yardımcı sütun kullanarak DÜŞEYARA formülü ile sorunu çözdüm.

"TOMANY" isimli dosyanızda SATIŞ sayfasında A sütunu yardımcı sütundur. Formüller 100. satıra kadar uygulanmıştır. Dilerseniz ihityacınız kadar alt hücrelere sürükleyin.

Umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

süper oldu ama formülleri okuyunca beynim döndü çok zahmet oldu hocam. keşke istanbulda olsanız

hocam mecburi bir değişiklik yapmak zorunda kaldım isimleri küçük harf ve ürün kodları ile ne zaman değişiklik yaptım formül bozulmuş formülü değişkenliğe göre değiştireyim derken dağıldı sizden ricam tekrardan formül oluşturabşlir misiniz?

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki formülü deneyin.

Kod:
=EĞER(EYOKSA(DÜŞEYARA($Q$1&"_"&SATIR(N1);[TOMANY.xls]SATIŞ!$A:$E;4;0));"";DÜŞEYARA($Q$1&"_"&SATIR(N1);[TOMANY.xls]SATIŞ!$A:$E;4;0))

Geri