Satıs Takibi

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Öncelikle bu form sayesinde, birşeyler öğrenmemize vesile olan emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürler ediyorum.
Yeni açmış olduğum işyeri için günlük satışı yapılan ürünlerin adet,çeşit ve tutarlarının takibini yapmak maksadı ile excelde VBA kullanarak, bir hesaplama programı hazırlamak istedim.
Sorun o ki bilgisi tutulacak verilerin yıl sonuna kadar günlük oluşu ve gerektiğinde istenilen güne ait verilen geri çağrılması olunca. Basit olarak zannetiğim konu, şahsım adına içinde çıkılmaz bir hal aldı, sanırsam yapmak istediğim programın işleyişine yanlış bir şekilde yaklaşımımdan kaynaklanıyor.
Bunun bir veri tabanına gereksinim duyup duymadığında dair net bir bilgimde olmadığından yardımlarınıza gereksinim duymaktayım.
Form içindeki konulardan edindiğim bazı bilgiler ile yapmak istesemde aynı örneklerle karşılaşamadığımdan ( bulamadığımdan ) yada bulduğum bir kaç hazır programların temel işleyişlerini, çalışmaların şifreli olduğundan yapmak istediğim çalışmaya uyarlama şansıda bulamadım.
En azından ekde sunduğum taslakda bir kaç günlük verilerin saklanması konusunda yardımcı olursanız gerisini getirebileceğimi ve geliştirebileceğime inanıyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
psynapses@msn.com

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
ofis 2007 türkçe
senin günlük kayıt yapacağın bir veri tabanına ihtiyacın var.ama excel e kayıtları elle girmeden yani bir user form tasarımı yapıp kodlamalarını ben yaparım sana ve oradan günlük verilerini girerek kayıt tutabilirsin
sonra da istediğin tarihe göre süzerek o tarihe ait satışlarını kontrol edebilirsin

bu arada dosyanı bir incele

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
can_26, ilginiz için teşekkürler
Yapmak istediğim makroyu şöyle izah edeyim:

(Sayfa 1 için girilecek veriler)

Tarih : 23 Mart 2009
Sıra No: [Ürün Çeşidi] [Adet] [Açıklama] [Fiyat]
1- AAA Ürünü 2 Sarı 15TL
2- BBB Ürünü 5 Beyaz 35TL
3-
"
"
Bu şekilde gün içindeki satışlar sıralı olarak elle girildikten sonra, bu verinin makro atanmış bir buton ile Sayfa2'ye

(Sayfa2 A1 satırı için)
23,Mart,2009,1-,AAA Ürünü,2,Sarı,15TL,2-,BBB Ürünü,5,Beyaz,35TL,3-,............

şeklinde tek satıra sayfa1'de ki verileri virgülle ayrılmış olarak geçsin.
Dolayısı ile her güne ayrı bir satıra veri girilecek yani 1 yıl için 365 satır.
Sayfa 1 de Tarih kısmına tarih girildiğinde makro atanmış başka bir buton sayfa2 deki sütündan o tarihi bulup virgülle ayrılmış verileri sayfa1'e yeniden yazsın.

Umarım izah edebilmişimdir. yardımlarınız ve önerileriniz için tekrardan herkese teşşekür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum,
Hücrelerdeki verileri bir başka sayfa virgül ile ayrılmış olarak tek satıra nasıl çevirebilirim....
En azından buna benzer fark edemediğim, daha önce açılmış konu varsa onuda söyliyebilirsiniz.....