• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırları Sütuna çevirme ve Düşeyara Macrosu yapılırmı ?

Excel Vers. ve Dili
TR 2010
Lütfen Sonuna kadar okuyunuz. Ya da 2.Bölümden başlayınız.

Test.xls nin technical Details sayfasındaki [verial] butonuna bastığımda exportt.xls nin I2:I40 aralığını test.xls nin I2:I40 aralığına kopyalıyorum

[Düzenle]makro butonuna tıkladığımda , I2 den başlayıp I40 a kadar inen satırları, ;(noktalı virgül) araları birer sütuna yerleşecek şekilde (satırları sütuna) bölüyorum.

Test.xls nin Values sayfasında da ; Technical Details sayfasındaki I2 değerinin ( 6187 - 4358 mm) tire (-) den sonraki kısmını Values sayfasının A2 sine tire(-) öncesini de B2 ye
bu işlem ; Technical Details sayfasındaki J2 değerinin ( 6188 - 4534 mm) tire (-) den sonraki kısmını Values sayfasının A3 üne tire(-)den öncesinide B3 e

.
.
.

Technical Details sayfasındaki AM40 değerinin ( 12512 - asdsa4534 mm) tire (-) den sonraki kısmını Values sayfasının A40 üne tire(-)den öncesinide B40 e parçaalarak bölüyorum.

Hemde

Tecnical Details I2 veriler A2-B2
Tecnical Details I3 veriler C2-D2
Tecnical Details I4 veriler E2-F2
. .
. .
. .
I40 veriler AM2-AN2 (gibi biyerlerde)

böylece values sayfası A2:AN40 arası verilerle dolmuş olacak.
http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=165990&stc=1&d=1393012329

Daha sonrada Values sayfasındaki değerleri Ör: A2:B40 arasını Tecnical Detail sayfasının E2 hücresinde listeletip seçtiğim değeri F2 de DÜŞEYARA yaptırarak sonucu elde etmiş oluyorum

Bu amatör çözümde formüller hatalı sonuç üretebildi , öreğin (-) Tireler geldi , karakterler eksik görüntü vs. En büyük sorun da bazı verilerde DÜŞEYARA sonucu bazen hatalı gelmekte ,yavaş gelmekte (8 core CPU) ve bu işin böyle olmayacağını , Macro ile çözülebileceğini anlamış oldum.
http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=165991&stc=1&d=1393012492

2.Bölüm.

Şimdi kısaca yapmak istediğimi toparlamak istiyorum ;

Verilerin bulunduğu EXPORTT.XLS nin I2 hücresinde 12313 - örnek veri - örnek değer ; 2312 - örnek veri / 12 ; 123123 - örnek veri ; gibi noktalı virgüllerle ayrılmış veriler var
Bu işlem I40 a kadar devam ediyor.

Ben satırlardaki değeleri bir hücrede - (tire) den önce si ve sonrasına bölüp bir listeden seçtiğimde yan hücrede o verinin değerinin gelmesini istiyordum...

Excel bilgimle bu kadar ilerleyebildim... ama sonuca ulaşamadım. Yardım etmenizi rica ederim.

Saygılar
Örnek Dosya http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=165993&stc=1&d=1393012609

Ekli dosyalar

• hataliveri.jpg
    hataliveri.jpg
    43.1 KB · Görüntüleme: 5
  • liste.jpg
    liste.jpg
    32.2 KB · Görüntüleme: 2
  • Desktop.rar
    Desktop.rar
    89.9 KB · Görüntüleme: 12
Sorunu pek anlamadım ama şöyle deniyebilirsiniz.

ilgili sütunu seç yanı I sütunu
Veri/Metni sütünlara dönüştür/ sınırlandırılmış tiki işaretli olacak ileri tıklanacak noktalı virgül tiki veya diğerleri seçeneğine tire işareti koyun ve son u tıklayın

Böylece noktalı virgül veya tire yada her ikisininde bulunduğu hücreler ayrılacaktır.

halit bey , bahsettiğiniz şekilde olmuyor çünkü bazı verilerde iki tire bulunuyor. örnek dosya mevcuttur

halit bey , bahsettiğiniz şekilde olmuyor çünkü bazı verilerde iki tire bulunuyor. örnek dosya mevcuttur

Göndermiş olduğun dosyada Sayfa1, Sayfa2, Sayfa3 deki değerleri inceleyiniz
bu değerler metni sütunlara dönüştür ile yapıldı

Ekli dosyalar

Teşekkürler,,, inceliyorum

Geri