• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırları ayrıştırma....

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar önceki sekmesindeki listeyi sonraki sekmesindeki hale nasıl getiririz? Ben bu işlemi sütün sayısı kadar hücre ekleyerek satırları aşağı kaydırarak manuel olarak yapıyorum.istediğim şey önceki sekmesindeki bitişik listenin sonrakindeki gibi ayrıştırılması.4 satır için pek sorun olmuyor ama 1000 satır olunca tek tek ekleme yaparak hücreleri aşağı kaydırmak çok uğraştırıyor.bu arada iki listede birbirine özdeş sadece birinde tekrar eden değerler diğerinde tek.örnek çalışma ektedir.yardım edenlere şimdiden teşekkürler....

Ekli dosyalar

Merhaba;
Ekteki gibi olabilir mi?
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın Muygun...Çok ama çok teşekkürler.Her zamanki gibi çok pratik bir çözüm yapmışsınız.Detaylı inceleme şansım olmadı ama sanırım istediğimi yapıyor.C-p ile işlem alanını genişletmem mümkün mü ?Mesela 1000 satır 20 sütun gibi?Tekrar teşekkürler...

dosyanız ektedir

tüm formüller önceki sayfasına uygulanmıstır

Ekli dosyalar

Hocam ben yanlış ifade ettim sanırım.Şimdi şöyle bir sıkıntı var.Benim istediğim soldaki listeye göre sağdaki listede boş satırlar oluşması.Ama sağdaki listenin satır değerleri tamamen kendisiyle alakalı.Detaylı açıklamak gerekirse örneğin soldaki listeyi(içinde mükerrer olan) A sütununa yerleştirirsek ve bu mükerrer hücrelerin tamamını içinde sadece birer tane barındıran listeyi de B sütununa yerleştirirsek B sütununda A sütununa göre boş satırlar oluşturacak.Yani mükerrer hücrenin ilkinin hizasına yazacak geriye kalanlara boş geçecek.Ama bunu yaparken C-D-E-F...SÜTUNLARINDAKİ BİLGİLERDE O SATIRLARDA OLACAK....ÖRNEK DOSYA EKTEDİR...

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tam anladığımı zannetmiyorum ama eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun bu sefer çok güzel olmuş.Hatta sonrakine gönder makrosu fazladan bonus olmuş.Lakin bir eksik var.Satır olarak gri hücreleri istediğimiz kadar çoğaltabiliyoruz ama sütun olarak genişleme için bişey yazmamışsınız.Mesela sağ listedeki data sütunları 3 yerine 5 olsa nasıl genişleme yapabiliriz?Şimdiden teşekkürler...

Sayın muygun ekte yaptığınız exceli 10000 satır ve 8 sütun olarak genişletebilir miyiz?Satır olarak kopyalıyorum ama sütun olarak genişlettiğim zaman üst üste biniyor ve makronun yazılışı itibari ile olmuyor.Sizden ricam bu genişlemeyi nasıl yapabileceğimiz konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler....

Teşekkürler....

Geri