• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırlardaki Değerlerin Kesiştiği Hücreye Nasıl İşlem Yaptırılır?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Kesişen hücrelere 1 diğer hücrelere 0 yazdırmak nasıl olur?

Sorumu değiştirdim arkadaşlar kesişen hücrelere 1 kesişmeyen hücrelere 0 nasıl yazdırabilirim, örnek tablo ekte var, tabloda 1 ve 0 ların otomatik yazılmasını istiyordum ama benzer bir şey bulamadım :(

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba
Bu karşılıkları nereden bileceğiz biz neye göre Ali - Veli'nin karşılıklarını bulacağız_?

Hımm onu atlamışım sanırım, özür dilerim herhangi bir hücreye girilen veriye göre olabilir, farketmez, ben bunu tarih dosya isim bölüm gibi değiştirerek kullanacağım zaten.

Benim istediğim sadece kesişen hücrelerde işlem yaptırmak. B3 hücresindeki A ile F4 hücresindeki A nın kesiştiği B4 hücresine işlem yaptırmak. Yani önemli olan yatayara, dikeyara, topla v.s. bu işlemleri yaptırmak için o kesişen hücreleri bulmak.

3. satırda tam bir liste olacak ancak örnekteki F4 sütunundan başlayarak alt alta giden liste karışık olacak. Bu alt alta listeden keşisen noktaları hangi formülle buluyoruz, benim için bu önemli. Örneği tekrar düzenledim

Ekli dosyalar

Sorumu değiştirdim arkadaşlar kesişen hücrelere 1 kesişmeyen hücrelere 0 nasıl yazdırabilirim, örnek tablo ilk mesajdaki ekte var, tabloda 1 ve 0 ların otomatik yazılmasını istiyordum ama benzer bir şey bulamadım :(

Merhaba,

Sorunuzu değiştirmişsiniz ama ben sorunuzdan birşey anlamadım. Hücre adresleri vererek örneklermisiniz.

Merhaba,

Sanırım istediğiniz böyle birşey...

Son düzenleme:
sakman26 mükemmel, tam istediğim şey teşekkürler, şimdi bu kod üzerinde çalışayım biraz :)

iş yerindeki bilgisayarımda ingilizce olduğu için böyle komutları bulmakta zorlanıyorum, bu forumda olmasa excel de bir adım ilerleyemem hiç bir şeyde öğrenemezdim...

Kesişen hücrelere 1 diğer hücrelere 0 yazdırmak nasıl olur?

sakman26 arkadaşın formülünü indis komutuyla falan kısaltmanın yolu var mı?

Geri